Datum objave: 03. Veljača 2017

Kad izvanredni izbori, Trump i Brexit ne dopuštaju drugačije, kultni Pričigin traži pomoć prijatelja festivala

Šibenik News
Šibenik News

Nisu samo šibenski festivali u problemu zbog manjka financija. Muku muče i oni u susjednim županijama, pa se tako u neprilici našao kultni Pričigin, festival pričanja priča koji se održava u Splitu. Članovi organizacijskog odbora Pričigina uputio je poziv javnosti da im pomogne u prikupljanju prijeko potrebnih financija.

 

U programu festivala svojedobno su sudjelovali i neke šibenski književnici, poput Antonija Barišića 2015. godine, dok je bosanskohercegovački književnik i pokretač FALIŠ festivala s adresom u Šibeniku, Emir Imamović Pirke bio jedan od moderatora na festivalu 2016. 

 

Apel je upućen putem društvenih mreža, a mi da donosimo i ovdje.

 

Dragi prijatelji Pričigina,

naš i vaš festival našao se u dosad potpuno nepoznatoj situaciji. Iako smo se kadrovski ojačali (Petar i Renato i dalje su tu, a Nebojša i Denis unijeli su novu dozu energije i kreativnosti u nepromijenjeni tim) i unatoč svim službenim pokazateljima ekonomskog oporavka nacije, zbog neočekivano teške financijske situacije organizacija 11. Pričigina prilično je neizvjesna. Da ne duljimo previše - ovim vas putem molimo za financijsku podršku.


One druge podrške, prijateljske i nasmijane, nikad nam od vas nije nedostajalo. Zauzvrat smo vam iz godine u godinu nastojali dovesti što zanimljivije pripovjedače, u čijim smo pričama uživali zajedno s vama. I oni su, naši pričatelji i pričalice, uživali u vašoj i našoj pažnji - većina ih se nikad ranije nije susrela s tako pozornom publikom, niti s tako pouzdanim organizatorima, a ponajmanje su takvo što očekivali baš u Splitu.


E, ali onda je, nakon prošlog Pričigina sve na svijetu nekako uteklo ukrivo. Em izvanredni izbori, em Brexit, em Trump, em izlazak iz gospodarske krize, em otkriće još nekolicine potencijalno nastanjivih planeta, em gomilanje vojski na Baltiku, em najhladnija zima, em... Bili smo naivni dok smo mislili da se to nikako neće odraziti i na naš festival.


Da (opet!) skratimo: prikupili smo dosad oko dvije trećine iznosa potrebnog za uobičajeno financiranje svega onog što se ne vidi na pozornici, niti čuje u pričama. Našli smo se u dvojbi: skratiti festival za dva dana, ili ipak posegnuti za metodom koju dosad nismo htjeli primjenjivati - pitati vas za pomoć? Odgovor vam je jasan iz ovog pisma.


Ne bismo li se barem malo odužili potencijalnim donatorima, pripremili smo za vas i darove:


- donacija od 50 - 199 kuna donosi vam rezervirano mjesto u jednom od prva tri reda na prve dvije večeri u MKC-u (Dom mladih), kad program izravno prenosi HTV3;
- donacija od 200 do 499 kuna donosi vam isto takvo rezervirano mjesto u prve dvije večeri i majicu Pričigina;
- donacija od 500 ili više kuna donosi rezervaciju mjesta u prvim redovima za sve četiri večeri u MKC-u, Pričiginovu majicu i komplet od četiri DVD-a sa snimkom cjelokupnog programa 11. splitskog festivala pričanja priča.

 

Donacije možete uplatiti na žiroračun udruge Pričigin: HR7624840081105978431, uz naznaku "Pričigin, donacija".

 

U nadi da ćemo uspjeti jedni drugima ponovo priuštiti jedinstveno pričiginsko veselje u prvom tjednu proljeća, šaljemo vam prijateljske pozdrave!

Organizacijski odbor Pričigina

 

 

 

Naslovna fotografija: Pričigin, Facebook

Iz kategorije: Kultura