Datum objave: 14. Veljača 2017

Čitam, dam, sretan sam: Šibenčani pokazali humano i nesebično lice

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Međunarodni dan darivanja knjiga obilježava se 14. veljače što znači da je ovog utorka privedena kraju akcija prikupljanja dječjih knjiga i slikovnica 'Čitam, dam, sretan sam - svoju knjigu daruj i tuđa srca obraduj'.


Akciji se pridružio i Dječji odjel Gradske knjižnice 'Juraj Šižgorić' u Šibeniku čiji su djelatnici na čelu s voditeljicom Marinom Šimić pozvali Šibenčane, male i velike da im se pridruže u prikupljanju dječje knjižne građe.

Sudeći po riječima Marine Šimić, Šibenčani nisu podbacili. Dapače.

- Jako smo zadovoljni odazivom građana ove godine. Prikupili smo veliki broj igračaka i slikovnica, a budući da su se ove godine priključili i gradski vrtići Šibenska maslina, pa su djeca svoje slikovnice i igračke donosili u vrtić, bit će zaista popriličan broj – kazala je Šimić za Šibenik News.

Sva prikupljena građa kako ona knjiška tako i igračke bit će odneseni Caritasu i Dječjem odjelu Opće bolnice Šibensko – kninske županije.


- Akciju završavamo danas u vrtiću Vidici gdje će se djeca družiti s učiteljicom Višnjom Junaković koja piše priče i pjesme za djecu – napominje Šimić.


Lijepa akcija pokazala je humano i nesebično lice Šibenčana i pružila ruku solidarnosti onim sugrađanima kojima je potrebna.
 

Iz kategorije: Kultura