Datum objave: 23. Veljača 2017

Šibenski arhitekt Ivan Vitić bit će predstavljen u New Yorku zahvaljujući Bacačima sjenki

Šibenik News
Šibenik News

U sklopu svoje predstavljačke turneje u Sjedinjenim Državama (17. – 26. veljače 2017.) Bacači Sjenki predstavljaju svoje projekte i inicijative na Sveučilištu Columbia te na međunarodnoj konferenciji CAA u kongresnom centru Hilton Midtown.

 

Na poziv Studija arhitekture, urbanog planiranja i očuvanja graditeljske i arhitektonske baštine na Sveučilištu Columbia, Bacači Sjenki u poznatoj Avery Hall predstavljaju svoje projekte “Vitić-Pleše” i “Otac Hrabrost”.

 

Oba projekta se, svaki na svoj način bave baštinom i naslijeđem te predstavljaju primjere djelotvornog bavljenja povijesnošću, identitetom, skupnošću te nude, na različitim razinama odnos prema resursnosti prostora grada i zajednice. Sandra Uskoković i Boris Bakal, će kao predstavnici Bacača Sjenki, govoriti pred studentima, profesorima i zainterisranom publikom i o terra-filičnosti (terraphilia) prostornih resursa na primjerima Zagreba i Dubrovnika.

 

Također, u sklopu ovog predavanja na Columbia sveučilištu, Bacači će predstaviti „grubi šnit“ dokumentarnog filma o obnovi Vitićevog nebodera čija se premijera očekuje za kraj 2018., a također će prikazati i kratki dokumentarni film o projektu „Otac Hrabrost“ Anamarije Ganza Habjan kojim je dubrovački izvedbeni projekt predstavljen na Praškom Kvadrijenalu te za korištenje urbanog prostora, u sklopu hrvatske selekcije, dobio Zlatnu medalju.

 

Program gostovanja Udruge Bacači sijenki pogledajte klikom na - VITIĆ PLEŠE.

 

Iz kategorije: Kultura