Datum objave: 20. Kolovoz 2017

Četiri tenora osvojila srce publike,a Klapa Šufit stručni žiri na Večeri novih skladbi Dalmatinske šansone

Diana Ferić
Diana Ferić

Četiri tenora - Đani Stipaničev,Vladimir Garić, Marko Škugor i Marko Pecotić s pjesmom SVE JE TVOJE ( M. Šimac – M. Šimac – E. Botrić ) dobili su prvu nagradu publike , a Klapa Šufit s pjesmom UZELO TE NEBO ( D. Rapotec Ute – A. Majić – A. Gašpardi ) prvu nagradu stručnog žirija na Večeri novih skladbi 20., jubilarnih Dalmatinskih šansona u Šibeniku koja je održana u subotu uvečer.

Najboljim kantautorskih djelom proglašena je pjesma MALA CRNA HALJINA za koju je tekst napisao Šibenčanin Zoran Ševerdija, a glazbu i aranžman Z. Ukić.

 

Drugu nagradu publike osvojila je šibenska grupa 022 s pjesmom Šibenska cura ( T. Rupić / J. Vlahov - J. Vlahov / K. Nakić – T. Rupić ), a prema glasovima publike na trećem mjestu je pjesma Ko bi te kleja klape Brodarica ( N. Sunjka- R. Kovačić- N. Sunjka). Drugu nagradu, prema ocijeni stručnog žirija osvojila je ZSA ZSA s pjesmom Kad budemo sami za koju je tekst i glazbu napisao A. Pecotić, a treću nagradu JUBIT ĆU TE ZAUVIK klape Cambi - Kaštel Kambelovac ( D. Rapotec Ute – R. Pilepić – E. Botrić / V. Didović ).

Najboji interpret je Iva Ive Županović, najboljim tekstom proglašen je tekst pjesme Srce prije kiše koji je napisao Frane Bilić, najbolji aranžman napravio je Nino Nimac za pjesmu Riči od cukra koju je izvela grupa Bagatin, a najboljom debitanticom proglašena je Romana Lalić Pejković. Najizvođenija šansona od prošle godine je Belanova pjesma Sanjaj. Udruga Šibenik koncert, koja organizira Večeri dalmatinske šansone dodjelila je Neni Belanu i Meri Cetinić posebno priznanje za vjernost tom festivalu na kojem su svih 20 godina. „Bilo je inspirativno biti uz vas i na ovom festivalu“, kazala je Meri Cetinić

Većina ljudi iz publike nam je kazala kako im se čini da je ove godine bilo dosta dobrih pjesama i da je izbor vrlo težak no svi su ipak imali svoje favorite. Publika je snažnim pljeskom podržala sve šibenske izvođače kojih je ove godine bilo dosta i to s pjesmama različitih žanrova od čisto klapskih preko „patijerovske“ Znan da sada kasno je Branimira Bubice i klape Sebenico do reperskih kakva je dijelom Šibenska cura Grupe 022, a zanimljiva je i izvedba grupe Bagatin pjesme Riči od cukra koju potpisuju Šarac i Bilić koji su do sada uglavnom pisali za klape.

Bila je ovo 20, jubilarna šansona, a mnogi gledatelji su bili pod utjecajem sinoćnje večeri na kojoj su izvedeni hitovi s proteklih 19 festivala i koja je bila očaravajuća.
Sve o šansoni u proteklih 19 godina s nepoznatim detaljima i pričama pročitajte u digitalnom časopisu „Volim Šibenik“:

https://issuu.com/volimsibenik/docs/vsibenik-interactive

 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3