Datum objave: 15. Studeni 2017

Poznato ime jednog od izvođača na ovogodišnjoj Adventuru u Šibeniku!

Šibenik News
Šibenik News

Ženski kantautorski duo Auguste ovog Adventa nastupaju u Šibeniku! Tu su vijest objavile na svom Facebook profilu čime su postale prvi poznati izvođač ovogodišnje Adventure 2017.

-Imamo u dogovoru par nastupa do kraja godine. Evo prvog datuma - poručile su cure i tako otkrile da nam 20. prosinca stižu u grad. Plastic Free Advent u Šibeniku počinje 6. prosinca, a više detalja o božićno - novogodišnjem programu još se čeka.

 

Auguste u kratkim crtama. 

Gordana Marković i Ivana Lulić dvije su kantautorice koje pod imenom Auguste zajednički stvaraju glazbu od 2012. godine!
Kao duo, njegovale su svoj glazbeni izričaj, nazvan ogoljeni pop, prepoznatljiv po njihovim neuobičajenim vokalnim aranžmanima uz pratnju samo jedne gitare. Nakon niza raznih projekata i suradnji, Auguste su počele stvarati autorsku glazbu, a s dolaskom bubnjara Jerka Jurina i Tomislava Leke na klavijaturama te Marka Radića na bas gitari, Auguste su ušle u novu fazu autorskog stvaranja. Ogoljeni pop zamijenjen je bogatim glazbenim aranžmanima, no i dalje uz njihove prepoznatljive vokalne igre gdje nimalo ne bježe od pitkog, ali ženstvenog popa.

Ime Auguste preuzimaju od Louisa Armstronga i njegova pjesme ''What a Wonderful World'' napisane 16. Augusta 1967., a koja je prva u njihovoj izvedbi zazvučala kao glazba kakvu su i same oduvijek htjele pisati i izvoditi. Jednostavna, zvučna, lako pamtljiva, a opet ozbiljna... 

Iz kategorije: Kultura