Datum objave: 24. Siječanj 2018

Izložba 'Duhovi galapagosa' nije ni izbliza ono što mislite da je

Šibenik News
Šibenik News

Šibenska udruga mladih Š.U.M. priprema izložbu šibenske kiparice TIjane Mihailović. Izložba ‘Duhovi Galapagosa’ bit će otvorena u u prostoru Noćnog boravka na polukatu Narančaste zgrade u 21 sat. Program će trajati do malo iza ponoći, poručuju organizatori.

 

Tijana Mihailović rođena je 1986. godine u Šibeniku. 2004. završila je Srednju školu ’Likovnih umjetnosti u Splitu’, kiparski dizajn. 2007. upisuje Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci, studira kiparstvo i grafiku.

Autorica više samostalnih izložbi, sudjelovala na više skupnih izložbi. Područje umjetničkog rada performance, video, fotografija, grafika, instalacija.

Tema rada proizašla je iz namjere da svoje unutarnje postojanje „povratim“ iz sebe kako bi na taj način otkrila svoje nevidljive haptičke dimenzije. Krećem iz praznog prostora koji mi je nedodirljiv i kojeg osjećam u sebi, istodobno svjesna njegove prisutnosti i promjenljivog opipljivog stanja. On je dodatno energetsko i emocionalno tijelo. Istraživanje je asocijativno, vođeno željom za ukazivanjem na praznine prostora, međuprostora, zračne i ne/opipljive sfere života.

 

Uzela sam otisak usne šupljine pomoću zubarske smjese. Nakon minute držanja za zubima pastasta masa u brzom procesu stvrdnjavanja (da mi se ne razlije u grlo i zadavi me) stvorila je oblik koji ovdje predstavlja prostor skriven iza zuba u mojim ustima. Moju nutrinu koja je tim procesom postala vidljiva u materiji. Objekti su stvoreni iz praznine, koja se fizički nalazi unutar mene. Materijalizirana je i izvučena van iz mojih usta, kao tvrdi predmet, puni volumen.

 

Naslovna fotografija: Šibenska udruga mladih, Facebook, detalj ranije izložbe

Iz kategorije: Kultura