Datum objave: 16. Svibanj 2018

Irska dance ikona ekscentričnog stila dolazi na tvrđavu svetog Mihovila!

Diana Ferić
Diana Ferić

Róisín Murphy, odvažna umjetnica, pjevačica i autorica tekstova, na najljepšu pozornicu Jadrana popet će se 14. kolovoza u 21 sat!

 

Poznata najprije kao frontmenica dance i trip hop dua Moloko, a kasnije i kao samostalna sila, Róisín Murphy se vrlo rano pozicionirala kao prepoznatljiva umjetnica i apsolutna vladarica britanske dance scene, kako vokalno, tako i vizualno. Njezini nastupi su veličanstveni, te će i koncert na Tvrđavi sv. Mihovila prisutnima pružiti njenu dobro znanu kombinaciju samozatajnog šaputanja i raskošnog raspona glasa, s jedne strane opuštajućeg jazza 20-tih godina, a s druge tajnovitog, maštovitog i uvijek odvažnog plesnog ritma.

 

Nakon uspješne ere Moloka, Murphy je izbjegla zamku mnogih glazbenika da nastavi u identičnom tonu i ostvaruje se uvijek iznova kroz zvuk bivšeg benda. Od prvog albuma Ruby Blue, bilo je jasno kako Murphy ima vlastiti glazbeni izraz. Suradnja s eksperimentalnim glazbenikom Matthewom Herbertom iznjedrila je album divljeg i svakodnevnog, glatkih jazz i dance ritmova kombiniranih sa zvukovima zvonjave telefona i šuškanja, prelijepo izraženih u hitovima poput ''Rama Lama''.

 

Iduća uspješnica, album Overpowered, pokazao je Róisín Murphy kao ozbiljnu i predanu umjetnicu stalno iznenađuje. Neodoljivim poigravanjem s mainstream scenom, istovremeno ostajući vjernom sebi, nastaju hitovi poput naslovnog ''Overpowered'', ''You Know Me Better'' i ''Movie Star'', još jednom ističući njenu samopouzdanost i jedinstvenost.

 

Murphy je posljednih godina surađivala s mnogim poznatim glazbenicima i producentima, poput Groove Armade, Davida Byrnea, Fatboy Slima i Davida Moralesa. Suradnja s Lucom C & Brigante, donijela joj je i privatni i profesionalni uspjeh, ljubav i seriju obrada talijanskih klasika pod nazivom Mi Senti, gdje je udahnula novi uzbudljivi život klasicima velikana Mine i Lucija Battistija. Njen glatki talijanski kombiniran sa elektronikom dao je nadrealnu dozu već emotivnoj glazbi. Aktualna suradnja Róisín Murphy s producentom Mauriceom Fultonom donosi četiri posve nova dance singla koja će biti popraćena i kratkim filmovima, te objavljivana jedan po jedan, povećavajući misteriju i napeto iščekivanje.
Samo rijetki sretnici uživat će na Tvrđavi sv. Mihovila u ovom spektaklu koji će zasigurno, poput Murphyina hita, biti ''Unputdownable'', kao izvučen s prašnjavog tavana, ali istovremeno svjež i zaigran tjera na ples. Stoga požurite po svoju ulaznicu!

 

Broj ulaznica po early bird cijeni od 250 kn je ograničen, stoga požurite do prodajnih mjesta šibenskih tvrđava, City Pointa (Don Krste Stošića 1) i blagajna tvrđava sv. Mihovil i Barone, te online sustava www.eventim.hr i www.croatia-tickets.com da bi svoju ulaznicu osigurali na vrijeme.
Za sve koji propuste prvi kontingent early bird ulaznica, cijena ulaznica iznosit će 280 kn.

 

Svojim vjernim članovima Kluba prijatelja i ovog puta poklanjamo posebne popuste! Vlasnici individualnih godišnjih iskaznica mogu ostvariti 10% popusta na jednu ulaznicu, dok oni s obiteljskim iskaznicama popust ostvaruju na dvije ulaznice. Klijenti Addiko banke s predočenim karticama ostvaruju 5% popusta na ulaznicu. Popusti su ostvarivi isključivo u City Pointu.
 

Iz kategorije: Kultura