Datum objave: 24. Travanj 2019

Senka Dodig pobijedila na ovogodišnjem natječaju "Kušin" za kratku priču vezanu za Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Senka Dodig, dugogodišnja ravnateljica Turističke škole u Šibeniku, pjesnikinja i spisateljica pobijedila je sa svojom pričom "Šta ćeš sutra za ručak, Ante?" na ovogodišnjem natječaju Gradske knjižnice Šibenik za kratku priču vezanu za Šibenik, obznanjeno je sinoć na manifestaciji Noć knjige u Šibeniku. Prvi put se prijavila na jedna takav natječaj i odmah pobrala lovorike:

 

"Nije bitno koje je mjesto, prvo ili treće,a li osjećam se kao da sam dobila Pulitzera, ovo je mali šibenski Pulitzer i hvala bogu došao mi je u ruke", kazala nam je Senka Dodig.
Priča Senke Dodig tematizira bračno zlostavljanje žena, a kako je kazala Živana Podrug, Dodig je priču ispripovijedala znalački na dobroj staroj šibenskoj parlatini.
Senka Dodig je po struci diplomirana ekonomistica , ali piše pjesme i priče za djecu, a može se pohvaliti s više od 60 uglazbljenih pjesama.

 

Drugo mjesto na ovom natječaju pripalo je Renati Dobrić iz Kaštel Šućurca, a treću nagradu dobio je Dražen Filošević iz Slavonskog Broda za svoju priču "'Nova poruka" . On je i lani bio nagrađen na ovom natječaju.
Ove godine na natječaj su pristigle 34 priče.

 

Natječaj za kratku priču nazvan "Kušin" šibenska gradska knjižnica organizira četvrtu godinu zaredom, a najbolje bira Povjerenstvo u sastavu Živana Podrug, novinarka, Hamida Šarić, prof. hrvatskog jezika i književnosti i Omer Rak, književnik.
 

Iz kategorije: Kultura