Datum objave: 03. Svibanj 2019

Vrhunac ovogodišnjeg Festivala putnika u Šibeniku:Goran Milić i Levison Wood na tvrđavi svetog Mihovila

Diana Ferić
Diana Ferić

Glavni događaj ovogodišnjeg osmog izdanja Croatian Travel Festivala predavanje je britanskog novinarskog i avanturističkog fenomena Levison Wooda te novinarske i putničke legende Gorana Milića. Na Tvrđavi sv. Mihovila dva će neprikosnovena putnika i priznata novinara sa šibenskom publikom podijeliti dio svojih avantura u subotu, 25. svibnja, s početkom u 20 sati.

Večer će započeti s predavanjem Gorana Milića koji će ispričati zanimljivosti o Kubi te opisati atmosferu i iskustva sa putovanja. Ulogu predavača Milić će zamijeniti onom moderatora u razgovoru sa svjetski poznatim britanskim književnim i televizijskim putopiscem Levisonom Woodom.
Glavna tema njihova razgovora biti će Woodova avantura izdržljivosti i preživljavanja šetnje preko najvećeg svjetskog planinskog lanca Walking The Himalayas. To je samo jedna od ekspedicija kojima Wood pomiče granice svim putnicima diljem svijeta. Uspon na Tvrđavu sv. Mihovila, savršenu kulisu za ovaj događaj, zasigurno nije toliko zahtjevan, stoga stoji poziv svima onima avanturističkog duha da se pridruže večeri punoj zanimljivih priča i tema.

Ulaznice su dostupne od danas, 3. svibnja po cijeni od 70 kuna, na prodajnim mjestima šibenskih tvrđava – ulazima tvrđava sv. Mihovila i Barone i City Pointu (Don Krste Stošića 1) – te online u sustavu Eventim i Croatia Tickets.

Iz Tvrđave kulture poručuju da su za članove Kluba prijatelja osigurane gratis ulaznice za predavanje! Uz predočenje važeće članske iskaznice članovi Kluba u City Pointu mogu preuzeti svoju ulaznicu, i to jednu ukoliko se radi o individualnom članstvu, odnosno dvije ako se radi o obiteljskoj članskoj iskaznici.

Usto, volonteri i gosti festivala koji skupe 3 pečata u svojoj festivalskoj knjižici/putovnici moći će ju zamijeniti za gratis ulaznicu na istom mjestu, najkasnije na dan predavanja, 25. svibnja, do 16 sati. Festivalske knjižice/putovnice zainteresirani mogu preuzeti od 15. svibnja u City Pointu tijekom radnog vremena (ponedjeljak petak 9 – 16 sati, subota 9 – 14 sati) te na predavanjima koja će se održati tijekom festivalskih dana.
 

Iz kategorije: Kultura