Datum objave: 15. Svibanj 2019

Šibenčanka Vedrana Bušić je među 14 finalistica za Najljepšu mamu Hrvatske,pogledajte ih sve

Diana Ferić
Diana Ferić

Četrnaest finalistica iz cijele Hrvatske borit će se ove godine za titulu najljepše mame u dvije kategorije i to od 23 do 39 godina i od 40 do 53 godine, na finalnoj večeri koja će biti održana u Šibeniku 1. lipnja na Trgu Republike Hrvatske. Među njima je dvadesetčetverogodišnja Šibenčanka Vedrana Bušić, a ostale finalistice su:Brankica Bubanko, Donja Stubica, 51 godina; Silvia Antolić, Klanjec, 24 godine; Ivana Filipović, Bestovje, 43 godine; Višnja Filipčić Čabrajec, Zagreb, 45 godina; Nika Ivić Krpić, Zagreb, 36 godina, Iris Rusan, Luč, 35 godina; Danica Azenić, Donji Miholjac, 53 godine; Mirela Gašpert Bertić, Zagreb, 40 godina; Kristina Župan, Tenja, 34 godina; Marija Lučić, Gornji Bogičevci, 45 godina; Katarina Pintač Pisar, Novi Marof, 33 godina; Ana Kreković, Gospić, 35 godina i Lucija Sorić, Bibinje, 37 godina

 

"Cilj ovog natjecanja je da se osim ljepote žene istakne i sama uloga majke koju ima u obitelji i društvu. Majka nije samo kućanica koja vodi brigu o svojim najdražima već je ona i uspješna žena u poslovnom svijetu. Često žene stave svoje snove u ladice onog trenutka kad se odluče posvetiti majčinstvu. Zbog toga želimo dati mogućnost svim majkama da se zabave, sklope nova prijateljstva, nađu vremena samo za sebe, pokažu svoj sjaj te prožive trenutak u kojem je upravo one u središtu pozornosti jedne večeri preko ovog natjecanja. Ova manifestacija istodobno promiče lokalno bogatstvo, običaje i važnosti turizma. Himna izbora već neko vrijeme na najljepši način promovira ono za što se zalažemo. Riječi je napisao Siniša Kostelac, uglazbio ju je Hrvoje Herček, otpjevao Bojan Jambrošić, sve pod budnim okom Tonija Eterovića ", ističe organizatorica natjecanja "Najljepša mama Hrvatske" Maja Gnjidić Verdecchia.

 

Sve sudionice ovog natjecanja, kao i njihovi pratioci imat će priliku upoznati grad Šibenik i njegove ljepote. Sve mame finalistkinje bit će predstavljene na kalendaru za 2019. godinu, a bit će snimljen i promidžbeni video tog natjecanja.

 

Ovu manifestaciju od početka prati i Grad Šibenik.

 

"Šibenske djevojke i žene su oduvijek plijenile pozornost te bile proglašavane najljepšima na izborima ljepote duž Lijepe naše, pa i šire. Stoga nije ni čudno da su se zadnje vrijeme središnji izbori ljepote počeli organizirati u Šibeniku. Grad bogate kulturno-povijesne baštine, poput Krešimirova grada, prirodni je ambijent ovakvih manifestacija, a gradska uprava će uvijek imati sluha za takva događanja. Logistička potpora neće izostati ni Najljepšoj mami Hrvatske i već smo za ovaj događaj rezervirali gradsku top lokaciju – Trg Republike Hrvatske koji se nalazi između katedrale svetog Jakova, UNESCO-vog spomenika, i Gradske vijećnice", kazao je zamjenik gradonačelnika Šibenika i prošlogodišnji član žirija Danijel Mileta.

 

 Ivana Slavica Vunić, poznata šibenska dizajnerica nakita za ovu prigodu radi dvije unikatne krune za pobjednice. 

Iz kategorije: Kultura