Datum objave: 09. Prosinac 2019

I JU NP KRKA NA ADVENTURICI: Testirajte kreativnost svoej djece i pustite njihovoj pašti na volju

Diana Ferić
Diana Ferić

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ i ove godine u sklopu Adventurice, posebnog dijela šibenske Adventure posvećenog najmlađima, organizira niz radionica koje potiču dječju maštu i kreativnost dok ih uče o ekologiji i brizi za okoliš (jer su svi korišteni materijali reciklirani).

 

Radionice Nacionalnog parka „Krka“  održat će se u Galeriji Matija od 10. do 13. prosinca od 17 do 21 sat. Ovisno o afinitetu, djeca mogu birati između radionice izrade reciklažnog božićnog instrumenta od metalnih čepova (10. 12.), radionice izrade 3D božićne čestitke (11. 12.), radionice izrade anđela od papira i češera (12. 12.) i radionice izrade božićnih ukrasa od starih novina (13. 12.).

Uz navedene radionice, NP „Krka“ sprema i jednu radioničku poslasticu: u utorak, 10. prosinca, uz radionicu izrade božićnog instrumenta, okupljeni će imati priliku naučiti kako spraviti jednostavne, ali ukusne i zdrave zalogaje. Na meniju će se tako naći zeleni smoothie, snježni frape, tuna na proteinskom kruhu s povrćem, pašteta od sira, energetska medena srca, čarobne kuglice i čaj od đumbira. Najbolje od svega jest to što će polaznici odmah moći degustirati pripremljene poslastice i napuniti se energijom za nove kreativne pobjede.

Pozivamo vas da sa svojim najmlađima testirate kreativnost, pustite mašti na volju i na ovogodišnjim božićnim radionicama izradite poklon za dragu osobu ili vlastitu božićnu dekoraciju. U svakom slučaju, na ovim se radionicama ne stvaraju samo ukrasi, već i najljepše uspomene. Dobnih ograničenja nema – dobrodošli su i oni najmlađi, naravno, u pratnji roditelja. Ovog adventa upregnite svoje kreativne vijuge, družite se i veselite na radioničkom programu NP „Krka“.

„Božićna priča“ za osnovnoškolce

 

Osim radioničkog programa u skopu Adventurice, NP „Krka“ „Božićnom pričom“ daruje i učenike osnovnih škola. Riječ je o druženju koje kombinira pričanje priča, ekološku radionicu, prigodno oslikavanje lica, glazbu i darivanje – ukratko, pravim božićnim ugođajem. 

Ovogodišnja kreativna radionica, kao i svaka do sada, u sebi nosi eko-poruku za djecu, jer ih uči kako izraditi božićne ukrase od novinskog papira, predmeta koji bi se inače smatrao otpadom. Osim radionice, NP „Krka“ za djecu sprema i iznenađenje: animatoricu koja će im pričati prigodne priče te oslikavati lice božićnim motivima.

„Božićna priča“ starta 9. prosinca u 9.30 kada u Ispostavu NP „Krka“ u Skradinu stižu učenici OŠ Skradin, nastavlja se 10.12. u 9.30 u Ispostavi u Drnišu, dan kasnije u isto doba zakazano je druženje s djecom iz OŠ Domovinske zahvalnosti u Narodnoj knjižnici u Kninu, a posljednje izdanje „Božićne priče“ planirano je 13. prosinca od 10 sati, kada u Galeriju Matija u Šibeniku dolaze učenici OŠ Juraj Šižgorić iz Šibenika.

Iz kategorije: Kultura