Datum objave: 11. Veljača 2020

REKORD / Nakon 63 dana zatvorena izložba "Kako je počeo rock and roll u Šibeniku" koju su vidjele tisuće Šibenčana

Diana Ferić
Diana Ferić

Izložba "Kako je počeo rock and roll u Šibeniku" koja je u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" bila otvorena 7. prosinca 2019. godine, zatvorena je nakon 63 dana kao jedna od najposjećenijih izložbi od useljenja šibenske knjižnice u reprezentativni objekt na središnjem gradskom trgu.

Izložba je bila zamišljena kao prvi pogled u vrijeme nastanka i razvoja šibenske rock kulture trebala je biti otvore do 24. prosinca, međutim zbog velikog zanimanja Šibenčana ostala je otvorena najprije do 11. siječnja, a potom sve do 7. veljače. Izložba je postavila svojevrsni rekord jer je bila otvorena 63 dana, a i na dan zatvaranja još je bilo Šibenčana koji su je željeli razgledati.

Podsjetimo, izložba "Kako je počeo rock and roll u Šibeniku" bila je prvi uvid u povijest i baštinu rock and rolla u Šibeniku. Organizirala ju je Udruga "Volim Šibenik" uz potporu Grada Šibenika i šibenskih rockera, u prvom redu grupe "Pauci" jer je i organizirana u vrijeme kada oni slave 50. godišnjicu osnivanja.

Ta izložba bila je, kao je naglasio njen autor, novinar i publicist Stanko Ferić, samo mali dio onoga što iz bogate riznice rock baštine Šibenika koja do sada nije bila prepoznata kao vrijedan dio njegove povijesti. Nije bila zamišljena kao definitivna kronologija toga razdoblja povijesti šibenske rock kulture, nego kao uvid i nesistematizirani uvod u šibensku rock baštinu od 1962. do, okvirno, 1975. godine. To razdoblje novije povijesti Šibenika čuvano je uglavnom u kolektivnoj memoriji Šibenčana i imala je tek status nostalgičnih osobnih uspomena. 

Iz kategorije: Kultura