Datum objave: 21. Ožujak 2020

OSTANITE KUĆI I UŽIVAJTE U KULTURNIM SADRŽAJIMA / Umjesto po gradu prošetajte danas virtualnom šibenskim muzejom, uživajte i učite o povijesti svog kraja

Diana Ferić
Diana Ferić

Mnogi kulturni sadržaji od koncerata i posjeta muzejima do kazališnih predstava dostupni su nam i ovih dana, virtualno, jer ne smijemo izlaziti iz svojih domova. Na taj način možete razgledati zbirke više od 60 muzeja u sviejtu, a među njima i Muzeja Grada Šibenika. Samo odete na njihovu web stranicu http://www.muzej-sibenik.hr/hrv/default.asp, kliknete na virtualnu muzej i u njemu ste. Po riječima Željka Krnčevića oni na tom rade već godinu dana, a sada je taj projekt dobio posebnu vrijednost.

"Na virtualnom posjetu našem muzeju radimo već godinu dana za ljude koji žive izvan Šibenika, a sada je to dobro došlo i za naše građane. Ovo još nije gotovo. Postoje detalji koji još nisu ugrađeni", ističe Krnčević,a iz Muzeja poručuju da uživajući u virtualnoj šetnji možete i njima slati pitanja koja vam se nametnu.

Koronavirus je prisilio većinu svjetske populacije na produljeni boravak u domovima, onemogućio putovanja i odgodio cijeli niz kulturnih, zabavnih i drugih događanja. U ovim dugim, na trenutke i dosadnim danima kod kuće, umjetnost nam dolazi u pomoć. Najznačajniji svjetski muzeji i umjetničke galerije omogućuju virtualno razgledavanje, kako bismo otkrili čuda koja čuvaju.

Iz kategorije: Kultura