Datum objave: 26. Srpanj 2020

ZAVRŠIO NIKAD SKROMNIJI OMIŠKI FESTIVAL / Šibenska klapa "Sebeniko" osvojila prvu nagradu publike, vodičke Oršulice treće među ženskim klapama

Diana Ferić
Diana Ferić

Splitska klapa “Mriža” pobijedila na ovogodišnjem omiškom Festivalu,a šibenska klapa "Sebeniko" osvojila je prvu nagradu publike.

Na tom je festivalu sa šibenskog područja nastupila još i ženska klaša Oršulice iz Vodica kojoj je dodijeljen Brončani štit za treće mjesto

Razlika između prvoplasirane splitske “Mriže” i buzetske “Pinguentum” je u desetom dijelu jednog boda. Naime, “Mriža” je osvojila 67,6 dok je “Pinguentum” osvojila 67,5 bodova stručnog ocjenjivačkog suda. “Sebenico” iz Šibenika je najbolji prema ocjeni publike, piše Radio Split.

Treća nagrada stručnog ocjenjivačkog suda – klapa “Kaše” – Dubrovnik

Prva nagrada publike i gledatelja i slušatelja HRT-a – klapa “Sebenico” – Šibenik

Druga nagrada publike i gledatelja i slušatelja HRT-a – klapa “Bošket” – Zagreb

Ovogodišnje izdanje omiškog Festivala bit će upamćeno kao “najsiromašnije”, barem što se tiče festivalskog programa. Međutim, količinu je zamijenila kvaliteta – počevši od odlične promocije u Svetištu Svetog Leopolda Mandića u Zakučcu, pa odlične večeri novih skladbi kao i po prvi puta održane u Omišu večeri mješovitih klapa. Umjesto izbornih večeri, autorske, dječje i večeri izvornih napjeva dobili smo finaliste na osnovi video prezentacije, a klape su, posebice u ženskom finalu nadmašile očekivanja. Unatoč kiši, koja je odgodila početak večeri i spriječila izravni radijski i televizijski prijenos, djevojke su sjajno odradile svoju zadaću oduševivši stručni ocjenjivački sud, ali i ravnatelja Festivala koji je bio iznimno zadovoljan. Muško finale je bilo u skladu s očekivanjima, iznimne kvalitete, a splitska je “Mriža” zaista bila najbolja. Malobrojni gledatelji u gledalištu te gledatelji i slušatelji HRT-a odlučili su se za šibenski “Sebenico”, objavljeno je na Radio Splitu.

FOTO: Facebook

Iz kategorije: Kultura