Datum objave: 08. Travanj 2021

KULTURA / Ministarstvo kulture podijelilo više od 37 milijuna kuna za investicije, pogledajte koliko od toga stiže u Šibensko - kninsku županiju

Diana Ferić
Diana Ferić
Ministarstvo kulture RH podijelilo je oko 37,3 milijuna kuna za investicijske aktivnosti u kulturi Od toga je u Šibensko - kninsku županiju stiglo  2 320 000 kuna. Najviše je dobio drniški muzej, milijun kuna za stalno postav dok je Muzej grada Šibenika za svoj stalni postav dobio 500 000 kuna. Potom slijedi Javna ustanova Tvrđava kulture kojoj  je za digitalizaciju i  projektor za kinoprikazivačku djelatnost i budućoj Kući umjetnosti "Arsen"  odobreno 300 000 kuna.  Jednak iznos dodjeljen je Gradu Kninu za  adaptaciju i sanaciju kulturnog centra "Fra Lujo Marun". Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku dobilo je 200 000 kuna, pola za nabavu opreme, a polovicu za uređenje interijera spomen sobe Ive Brešana. Gradska knjižnica "Juraj Šižgorića" dobila je samo  20 000 kuna i to za nabavu računalne opreme.
Dio  zahtjeva koji  su stigli iz Šibenika Ministarstvo kulture je odbilo. Tako  je Društvo za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac ostalo bez traženih sredstava za uređenje svojih prostorija, a drniški muzej bez novca za nabavu fotoopreme za fotografiranje i digitalizaciju muzejske građe. HNK -  u Šibeniku nisu prihvaćena čak tri programa i to Izrada mobilne aplikacije za MDF ,  izrada web stranice i  nabava opreme za MDF dok je Muzej grada Šibenika ostao bez novca koji su tražili za nabavu informatičke opreme za Odjel dokumentacije.
Iz kategorije: Kultura