Datum objave: 11. Svibanj 2021

GRUPA 9 OD SADA I NA INTERNETU / Znamo da su vam poznati, ali sada se možete detaljno upoznati s njihovim umjetničkim radom i online

Stanko Ferić
Stanko Ferić
Vrlo aktivna u kulturnom životu Šibenika, Grupa 9 koja okuplja šibenske likovne umjetnike od sada je sa svojim aktivnostima i radovima svojih članova vidljiva i na Internetu jer su otvorili svoju web stranicu  www.grupa9.hr .  
Osnovani su 2008. godine,a  okupljaju  šibenske likovne umjetnike različitih likovnih usmjerenja, interesa i obrazovanja. Nada Bogdanović, Ive Branica, Borko Čelar, Predrag Jokić, Duje Kodžoman, Ines Orošnjak, Ana Polić Pavlinović, Ivana Skroza, Silvija Sunara i Marin Štokić
 
 Mnogobrojne izložbe ove skupine svjedoče o stvaralačkom kontinuitetu, potenciji i vitalnosti. U proteklih  12 godina stvaralačkog djelovanja autori su se nastavili kretati putem formiranja vlastitog likovnog izraza čija je prepoznatljivost prerasla u osebujni rukopis. Od intimnih tema prema aktivizmu, od interijera do eksterijera, od mrtve prirode prema životu, od predmetnog do gotovo nepredmetnog izričaja, od uhodanih tokova oprobanog likovnog jezika do eksperimenta, put je rasta i razvoja Grupe 9 i dokaz upornosti i kontinuiteta ideje koja nije, poput velike većine sličnih udruga, utonula u klasičnu i ujednačenu repetitivnost ili jednostavno nestala, već se je uspjela othrvati i eto, traje i traje, izazovima usprkos, ili baš zbog njih.
 
Organiziraju svake godine jednu  skupnu izložbu. Tako su se predstavili i u Mimari , a sada rade na gostovanju u Osijeku, ali je organizacija otežana zbog  epidemije koronavirusa. Upravo su  zbog te epidemije  lani odustali od izložbe koja se trebala održati u studenom u Studiju galerije Krševan. Umjesto te za tu izložbu novčanu potporu koju su lani dobili iz gradskog proračuna potrošili su za izradu web stranice koja je zapravo permanentna izložba Grupe.

Na njoj se možete upoznati i sa svakim članom ponaosob i razgledati njihove radove.

Iz kategorije: Kultura