Datum objave: 09. Lipanj 2021

PJESNIČKA REZIDENCIJA "VESNA PARUN" / Na travnjaku ispred Azimuta danas u 19 sati je druženje s pjesnikinjom Andrijanom Kos-Lajtman

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Zanimljivo druženje s pjesnikinjom Andrijanom Kos-Lajtman – prvom stipendisticom novopokrenute pjesničke rezidencije "Vesna Parun" na otoku Zlarinu bit će organizirano danas u Šibeniku. Na travnjaku pred Azimutom ona će predstaviti svoj dosadašnji rad i knjige te prenijeti dojmove i iskustva sa Zlarina. Rezidenciju je pokrenula udruga Fotopoetika iz Šibenika u čast jednoj od najvećih hrvatskih pjesnikinja. Na natječaj raspisan u svibnju ove godine pristigao je velik broj prijava među kojima se posebno istaknula Andrijanina, na temelju koje je i odabrana za 10-dnevni umjetnički boravak.

Voditeljice Fotopoetike, Snježana i Maja Klarić predstavit će taj projekt za koji žele da postane dugoročan i trajno obilježi kulturni i književni život kao Šibenika tako i otoka Zlarina.Kulisu događanja još jednom će glumiti Bookmobil, putujuća knjižara koju vozi Maja Klarić i u kojoj će posjetitelji moći pronaći sve knjige u izdanju Fotopoetike (putopisi i poezija) kao i obaviti sad već tradicionalnu razmjenu rabljenih knjiga.

Iste večeri svi zainteresirani moći će se i učlaniti u Fotopoetiku. Naime, udruga je posljednjih godina pokrenula niz velikih projekata koji su zaživjeli kako u gradu tako i u zemlji pa su voditeljice trenutačno u potrazi za kreativnom i logističkom podrškom budućih članova. Od projekata valja istaknuti: „Martinska, Martinik“ – promocija ostavštine pjesnika Aimea Cesairea u Šibeniku, sajam ploča i stripova „Long Play Day“ koji će se održati ove subote, 12.6., također pred Azimutom, međunarodni pjesnički susret „Šumski pjesnici“ u Istri koji ove godine obilježava 10. obljetnicu i održava se 6.8. u šumi pored Grožnjana. Tu je još i redovna izdavačka djelatnost udruge, Bookmobil i razne druge aktivnosti koje se provode tijekom godine. Udruga traži suradnike ponajviše s iskustvom u dizajnu i organizaciji događanja premda su dobrodošli kreativci svih vrsta. Članstvo u udruzi je besplatno.

Projekt pjesnička rezidencija „Vesna Parun" podržali su Grad Šibenik i NP Krka, a dolazak Bookmobila podržalo je Ministarstvo kulture i medija u sklopu Godine čitanja. Podržite ih i vi svojim dolaskom u srijedu navečer!

Iz kategorije: Kultura