Datum objave: 21. Rujan 2021

NEUMORNA ŠIBENSKA LUTKARICA / Jagoda Sablić održala radionicu izrade lutaka za tridesetak malih Tribunjaca

Diana Ferić
Diana Ferić

Kreatorica lutaka i  spisateljica  za djecu Jagoda Sablić održala je još jednu dječju lutkarsku radionicu. Ovog puta ugostila  ju je dramska udruga Tribunj  u povodu sedme obljetnice svog rada. Više od tridesetero djece  dva su  dana izrađivali  lutke  i pripremali lutkarsku predstavu  "Nestašluci  mišice Kate i mace Mije ".

 
"Odlično smo se zabavili. Djeca su bila vrlo kreativna,a na kraju su postali i mali glumci. Izrađivali smo  lutke od eko i recikliranog materijala, pjevali i plesali, a pridružili su nam se i roditelji i Lucija Cvitan, voditeljica te dramske udruge koja je djeci  darovala posebnu rođendansku čestitku za njihov mali jubilej. rođendansku čestitku. Ovo je još jedan dokaz da su djeca željna lutkarstva i lutkarskih predstava", kaže Jagoda Sablić koja ne propušta spomenuti kako  i svojim radom s djecom želi inicirati ponovno otvaranje lutkarskog kazališta u Šibeniku. "Sada imamo multimedijalnu dvoranu  "Kuća umjetnosti Arsen" pa se u njoj mogu održavati lutkarske predstave, ističe ona. 
Osim u Tribunju Jagoda Sablić do sada je održala radionice u Šibeniku i Kistanjama, a sljedeća će biti u Lozovcu. Nedavno je otvorila izložbu svojih mnogobrojnih lutaka u Skradinu, koja je bila odlično posjećena.  
 
Iz kategorije: Kultura