Sidebar Menu

Datum objave: 11. Studeni 2021

DANAS / Multimedijalna izložba o 60 godina suradnje Instituta za arheologiju i Muzeja grada Šibenika

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Izložba Vlakom prema jugu, 60 godina suradnje Instituta za arheologiju i Muzeja grada Šibenika kako i sam naslov govori obljetničke je prirode i predstavlja presjek suradnje između dvije navedene institucije. Na devetnaest banera i tri ekrana - kroz stare fotografije, crteže, karikature te videosnimke cilj nam je bio predstaviti sudionike arheoloških istraživanja u Danilu i Murteru, onodobni način života i sve izazove i prepreke kroz koje su arheološke ekipe prolazile. Sve je naravno popraćeno izabranim arheološkim materijalom i sjećanjima kazivača, ali i preliminarnim rezultatima novih istraživanja koja su nedavno ponovno pokrenuta suradnju Muzeja i Instituta te međunarodnih partnera. Autori izložbe su Goranka Lipovac Vrkljan, Toni Brajković i Ana Konestra.

Izložba se otvara danas 11. studenoga 2021. godine u 13 sati u dvorani za povremene izložbe Muzeja grada Šibenika, ulaz s obale.

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.