Datum objave: 21. Prosinac 2021

GRUPA 9 / Izdali kalendar sa svojim radovima i dovode umjetnost u šibenske domove

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski umjetnici okupljeni u “Grupi 9” izdali su kalendar za 2022. godinu sa svojim radovima. Danas su ga predstavili u šibenskoj gradskoj knjižnici u kojoj su izložili stranice iz tog kalendara. Ta grupa umjetnika djeluju već 13 godina, a do sada su organizirali 17 izložbi.

Lijepo je kad umjetnost uđe u domove, a ovo je najljepši način da se to dogodi”, kazala je Zdenka Bilušić, voditeljica Odjela za vizualnu kulturu šibenske knjižnice na predstavljanju tog kalendara.

Na kalendaru su fotografije radova Borisa Čelara, Predraga Jokića, Lane Martinović Čala, Silvije Sunara, Nade Bogdanović, Ivane Skroza, Duje Kodžomana, Marina Štokića, Vladimira Mihokovića Mihe, Ines Orošnjak, Ane Polić Pavlinović i Ive Branice koje su listopadu ove godine izložili u Galeriji sv. Krševana.

Htio bih zahvaliti Nadi Bogdanović čija je zamisao bio ovaj kalendar. Također i Gradu Šibeniku koji nas financijski podržava, a ostalima mogu reći da opet pogledaju ove slike”, kazao je Boris Čelar, voditelj Grupe 9 na otvaranju izložbe.

Kalendar je tiskan u 75 primjeraka, a može se i kupiti. Sve informacije su na njihovoj mrežnoj stranici Grupa 9.

Iz kategorije: Kultura
Označeno u: