Datum objave: 20. Veljača 2022

DOGAĐAJ DANA / Šibenski glazbeno - literarni program u povodu Dana hrvatske glagoljice

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Udruga prosvjetnih djelatnika "Biskup Srećko Badurina" u povodu obilježavanja Dana hrvatske glagoljice i glagoljaštva, organizirala je posebni prigodni glazbeno - literarni program u kojem će nastupiti Mješoviti katedralni zbor sv. Jakova, pjevački odjel Glazbene škole "Ivana Lukačića" te Ante Nadomir Tadić - Šutra, književnik i skladatelj. Program se održava u Kući umjetnosti "Arsen", a počinje u 20 sati. Ulaz je slobodan.
U uvodnom dijelku programa bit će prikazan film, kratki mjuzikl o glagoljici kojeg je snimio tim "BUKYraj za glagoljicu" Ekonomske škole Šibenik, a bio je predstavljen na 3. milenijskom međunarodnom natjecanju kreativnih industrija. U filmu o glagoljici na operetni način pjevaju Tereza Trcin, Lucija Zmijanović i Stipan Režić

Nakon projekcije filma koji traje nešto više od četiri minute recitativ "Šibenska molitva" izvest će književnik i skladatelj Ante Nadomir Tadić – Šutra, a potom će Mješoviti katedralni zbor sv. Jakova Šibenik izvesti skladbu Lovre Županovića "Šibenska molitva". Bit će to prvo zborsko izvođenje skladbe napisane na stihove znamenite "Šibenske molitve", najstarijeg poznatog hrvatskog latinički lirskog teksta.

U glazbenom dijelu programa nastupit će učenici Pjevačko odjela Glazbene škole "Ivana Lukačića" Luka Baković, Lucija Zmijanović, Janja Aja Avdagić, Tara Šolić, Rafael Đangradović, Stipan Režić i Rafael Đangradović uz glasovirsku pratnju profesorica Kristine Pešić i Jelene Barbače.
U literarnom dijelu programa koji vode učenice Lucija Kulić, Antonija Karađole i Katarina Milković nastupit će Ante Nadomir Tadić – Šutra,

Program priređen u povodu Dana hrvatske glagoljice Udruga prosvjetnih djelatnika "Biskup Srećko Badurina", organizirala je u suradnji s Glazbenom školom "Ivana Lukačića", Tvrđavom kulture Šibenik, Šibenskom biskupijom, Mješovitim katedralnim zborom sv. Jakova Šibenik i Ekonomskom školom Šibenik, a uredila su ga prof. Ana Grubić Miškić, dr. sc. Ljiljana Zmijanović.

Iz kategorije: Kultura