Datum objave: 14. Travanj 2022

NJIHOVA PRIČA ZA LUKU / Članovi Dramskog studija "Ivana Jelić" igraju "Moju priču" i prikupljaju novac za ozlijeđenog kolegu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Dramski studio “Ivana Jelić” HNK u Šibeniku ,pod vodstvom Orjane Kučnić oduševio je publiku svojom predstavom “Moja priča” i razniježio svojim potezom – tri dana zaredom igraju tu predstavuu humanitarne svrhe kako bi prikupili novac za liječenje svog kolege, srednjoškolca Luke Škarića. On je lani stradao u prometnoj nesreći i nužna mu je operacija u Beču koja stoji 28 000 eura. Predstava je zabavna, zanimljiva  progovara o raznim tabu temama. Na rasporedu  HNK  u Šibeniku je još večeras i sutra.

Kupnjom ulaznica uživat ćete u njoj i pomoći ovom mladom čovjeku da se izliječi.

Osnovana je i Facebook grupa kako bi se što prije I lakše prikupio novac za Lukinu operaciju Koju je pokrenuo njegov ujak.

Luka je naše dite, naš sin, unuk, nećak, prijatelj, ono lik samo takav. Pozitivan devetnaestogodišnjak iz Šibenika, uvijek širi dobru vibru di god da je. Tijekom školovanja je pokazivao izniman talent za sviranje, pjevanje i glumu. Nastavlja se nakon srednje škole baviti time. Našao je posao, radija, skrbija za sebe kroz dobar posao, svirkama na zabavama i glumom dodatno zarađivao.

Krajem 2021 godine je imao prometnu nesreću. Ono šta mi je u jednom razgovoru rekao je bilo: „Ujo, nisan kriv“. Na to sam mu rekao; „Ali to nije važno, jer ti sada čekaš operaciju koja nije strašna, ali je čekaš“. Tada je operirao ključnu kost desnog ramena i sve je prošlo u redu. Mi iz obitelji smo svi bili zadovoljni i čekali oporavak. No, isti je zakazao kako nije mogao normalo micati desnom rukom što je bilo čudno za tu vrstu ozljede i nakon misec dana Luka radi MR vratne kralježnice i brahijalnog pleksusa. Tada je uočen prekid živca u ramenu koje je potreban za njegovu funkciju. Sa ovim smo znali da je situacija loša, osobito nakon ispitivanja živaca kada je detektirano oštećenje vlakana. Odmah iza toga je Luka upućen na pregled kod plastičnog kirurga koji daje preporuku pregleda u Beču, a razlog je nemogućnost liječenja u RH.

Luka i ja smo otišli u Beč na pregled 21.03.2022. i pregledom je ustanovljeno, tj. potvrđeno isto oštećenje i da je moguća operacija, ali istu treba HITNO napraviti kako bi bila uspješna, točnije unutar 5 - 6 mjeseci od ozljede (detaljno mišljenje je fotografirano iz ovjerenog prevoda nalaza doktora iz Bečke klinike i stavljeno je u galeriju fotografija na stranici). Prognoze liječnika iz Beča su vrlo dobre, čak 80% uspjeha, ali je bitno što prije to napraviti. Ova operacija košta 28.000,00 eura (samo operacija, u to ne ubrajamo troškove puta, smještaja i svih dodatnih popratnih i nužnih troškova).

Nakon Beča odmah dobija termin na KBC u Zagrebu gdje mu se od strane liječnika potvrđuje da bi HZZO trebao pokriti troškove operacije obzirom na nemogućnost iste u Hrvatskoj. Tu bi trebala nastupiti pomoć HZZO-a koji bi prema navedenom trebao pokriti troškove operacije, ali nažalost još uvijek čekamo odgovor i ponovni pregled Luke na koji je naručen 26.04.2022. u Zagreb. Iako je obzirom na nalaze sve jasno, na pregledu bi se trebalo ustanoviti da li je ipak moguće obaviti operaciju u Hrvatskoj, iako se zna da nije moguće prema dosadašnjim iskustvima za ovu vrstu ozljede. E sad, Beč je predložio operaciju 20.04.2022. koja je prolongirana na 27.04.2022., a Luka je tek dan prije naručen na spomenuti pregled i onda tko zna kada će se doniti odluka i da li će biti pozitivna.

ALI LUKA NEMA VREMENA ZA OPETOVANE PREGLEDE I PROCJENE JER MU VRIJEME ISTIČE!!!!! Kao obitelj smo ljudi koji od nikoga ne tražimo i ne očekujemo, ali ovdje VAS SVE MOLIMO, AKO TREBA ŠTA SE KAŽE „NA GOLIM KOLINIMA“ da nam pomognete skupiti potreban iznos u šta kraćem vremenu i pomognete Luki, jednom zbilja divnom liku i momku pred kojim je budućnost svijetla i divna, ali mora imati funkcionalnu i zdravu ruku, ruku sa kojom će još puno lipih pisama odsvirati i otpivati i nastaviti svoju pozitivnu životnu priču.

Veliko Hvala vam za bilo koju kunu uplaćenu jer je svaka pomak naprid i uspješno rješenje ove LUKINE PRIČE (za koju ne nadamo da će biti sa sretnim završetkom).

UPLATA DONACIJE

IBAN: HR4323600003250705694

SWIFT/BIC: ZABAHR2X

Zagrebačka banka d.d.

Vlasnik računa Luka Škarić

Opis donacije: “Donacija za liječenje“

Model: 00

Poziv na broj: datum bez razmaka

FOTO: Valerio Baranović

Iz kategorije: Kultura