Datum objave: 19. Svibanj 2022

IZLOŽBA / V.d. ravnatelja kninskog muzeja, amaterski fotograf Ante Šimić svoju prvu samostalnu izložbu otvara u Šibeniku

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Izložbom fotografija pod nazivom  „Tisuću lica žene“, koja će biti otvorena večeras u 19 sati u Azimutu, šibenskoj će se publici, svojom prvom samostalnom izložbom ,predstaviti amaterski fotograf Ante Šimić, v.d. ravnatelja kninskog muzeja.

Svi prođemo i kroz pejsaže, i makro svijet, i „riblje oko“, i širokokutni i kroz fotografiranje teleobjektivom. Onda se „uhvatimo u koštac“ s uličnom fotografijom. A kroz svo vrijeme nastojimo se učiti portretu.Fotografiji tijela. Polako krenemo u svijet crno - bijele fotografije, vadeći iz sebe onaj fotografski iskon, skriven duboko u nama.Pustimo ga da bukne, da krene u pravcu koji nam najviše odgovara. Rijetkima uspije taj svoj iskon pronaći i dovesti ga gotovo do savršenstva. Naravno, ovisimo i o opremi s kojom raspolažemo. Ali, i u fotografiji itekako vrijedi ona „boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka“. U prvom redu mislim na poštovanog kolegu Šimića, koji me već dugo oduševljava svojim fotografijama. Svojom upornošću, znanjem i željom za napredovanjem. Jer, stvarno je ono čime se on odlučio baviti posebno teška kategorija u našem, nazovimo ga – fotoamaterizmu”, napisao je o toj izložbi Željko Krnčević, direktor šibenskog muzeja koji se također bavi fotografijom.

Ante Šimić je rođen u Kninu, a zaposlen je u Kninskom muzeju od 2011.g. gdje trenutno obnaša funkciju v.d. ravnatelja.S obzirom na prirodu posla, prije četiri godine pokazuje prvi interes za fotografiju. Nakon početnog istraživanja i usavršavanja raznih fotografskih tehnika, koje je uzgred rečeno sam svladao koristeći isključivo razne edukativne sadržaje na internetu, fokusira se najviše na motiv žene.Sudjelovao je na grupnim izložbama u Lisabonu i New Yorku. Radovi su mu objavljivani u više fotografskih časopisa, a često je nagrađivan na stranici 1x.com, te finalist 35 awards 2021.g. u kategoriji „Motion“.Svega je to dodatno motiviralo da se odluči na prvu samostalnu izložbu fotografija pod nazivom „Tisuću lica žene“ u galeriji Azimut.

Iz kategorije: Kultura