Datum objave: 03. Studeni 2022

ŠNG NAKON TRI GODINE PONOVNO U INOZEMSTVU / Otputovali u Budimpeštu na Festival folklora "The Pearl of Danube"

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska narodna glazba, najstarije kulturno umjetničko društvo u Gradu otputovala je jutros u Budimpeštu. U glavnom gradu Mađarske sudjelovat će an VII Međunarodnom folklornom festivalu: Festival folklora "The Pearl of Danube" BUDIMPEŠTA koji će trajati do 6. studenog 2022.

Nakon nekoliko godina umanjenih uvjeta za putovanja radi svima znanih uvjeta, glazbari su sretni da mogu otići u inozemstvo na jedan ovakav međunarodni festival. Posljednje značajnije putovanje Glazba je imala 2019. godine kada smo nastupili u Bruxellesu povodom 170. Obljetnice osnutka društva”, kažu u Šibenskoj glazbi. .

ŠNG će an tom budimpeštanskom festivalu nastupiti u subotu 5 studenog . u večernjim satima, a povratak u Šibenik planiran je za nedjelju navečer. Na Festivalu, uz glazbene sastave i orkestre, nastupaju folklorne skupine, zborovi, mažoretkinje i drugi ansambli.

Glazbari napominju kako su u tijeku i upisi u “malu školu” Šibenske narodne glazbe. Primaju se djeca u dobi od 10 – 12 godina starosti za popunu drvenih i limenih puhačkih instrumenata, a roditelje pozivaju da prijave zainteresiranu djecu putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili mobitel: 091/514-4224.

Iz kategorije: Kultura