Datum objave: 20. Prosinac 2022

Šibenska operna pjevačica Tea Slavica Bačić na Adventuri pred pred posvetom Ester Mazzoleni, najavila koncert posvećen toj šibenskoj opernoj divi.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Tea Slavica Bačić, šibenska operna pjevačica na Adventuri je pred divovskim gramofonom i edukativno-poučnom spomen instalacijom posvećenom slavnoj Šibenčanki Ester Mazzoleni, jednoj od prvih opernih diva Europe, najavila koncert posvećen toj znamenitoj Šibenčanki raskošnog glasa i nezaboravne operne karijere. Koncert organiziran u suradnji sa šibenskom mrežom kulturnog razvoja „Kolektiv 4B” i Adventurom bit biti održan u ožujku 2023. godine u čast 140. obljetnice rođenja Ester Mazzoleni, umjetnice koja slovi kao jedna od najvećih soprnistica prve polovice dvadesetog stoljeća.
-Šibenik jest grad pjesme i pjevanja iz kojeg izviru kapitalni glasovi – i premda nije jedina šibenska pjevačka ličnost koja zaslužuje pažnju, Ester Mazzoleni svakako je jedna od najvećih. Na to mi je još prije nekoliko godina ukazao gospodin Stanko Ferić, a spominjana je otad u različitim kontekstima. Tri su ključne stvari koje su me privukle Ester: prvo, riječ je o velikoj, uspješnoj ličnosti iz naše prošlosti koja je žena; uz to, dijelimo vokalni, sopranski fah, a posljednje jest činjenica što je Ester, baš kao i ja, pripadnica dalmatinske škole pjevanja – hrana koju jedemo, voda koju pijemo i zrak koji dišemo značajno utječu na kvalitetu glasova ovog podneblja. – objasnila je Tea Slavica Bačić.
Obljetnički koncert biti svojevrsni presjek karijere Ester Mazzoleni i prikazat će neke od njenih najvažnijih uloga koje je izvodila na najvećim svjetskim pozornicama.

Iz kategorije: Kultura