Datum objave: 17. Veljača 2023

101. ROĐENDAN ŠIBENSKE KNJIŽNICE / Otvorena zanmljiva izložba o mačkama i promovirana monografija Knjižnice

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradska knjižnica Jurja Šižgorića danas obilježava 101. obljetnicu osnutka. U galeriji Knjižnice tim povodom otvorena je izložba fotografija "Maška, bacva, covik" Ismene Meić, glavne i odgovorne urednice web stranica Knjižnica grada Zagreba, pomoćnice ravnateljice za korisnike i programe i voditeljice Gradske knjižnice Zagreb, inače rođene Šibenčanke.
Naslov izložbe "Maška, bacva, covik" upućuje na duhovitu jezičnu igru koju autorica objašnjava na prigodnim razglednicama, koje će na izložbi biti ponuđene umjesto uobičajenog kataloga. Veljača je ‘mačji mjesec’ pa su tema izložbe mačke.

U multimedijalnoj dvorani predstavljena je knjiga koju je Knjižnica o svojoj stogodišnjici objavila u nizu Monografije u prosincu 2022. O tom izdanju govrili su Ismena Meić, voditeljica Gradske knjižnice Zagreb, i autori, Karmen Krnčević i Vilijam Lakić.

Monografija donosi pregled duge povijesti Knjižnice kroz ‘mozaik sličica/priča koje ilustriraju važne epizode u njezinu stoljetnu životu koje su se odigravale na različitim lokacijama dok se u konačnici nije skrasila na šibenskoj Poljani’, kako u knjizi navode njezini autori.

Iz kategorije: Kultura