Datum objave: 08. Ožujak 2023

BALET I SUVREMENI PLES / Šibenske plesačice Antea Mileta, Marita Mrvica i Gabrijela Kumanović pobjednice 61. Regionalnog natjecanja u Velikoj Gorici

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenske plesačice Antea Mileta, Marita Mrvica i Gabrijela Kumanović, polaznice Osnovne škole za balet i suvremeni ples pri Osnovnoj školi Jurja Dalmatinca, pobjednice su 61. Regionalnog natjecanja u baletu i suvremenom plesu koje je održano u Velikoj Gorici.  Gabrijela Kumanović osvojila je prvu nagradu u II. kategoriji, a Antea Mileta i Marita Mrvica osvojile su apsolutne prve nagrade u III. kategoriji. Plesačica Ana Perković bila je odlična treća u IV. kategoriji u kojoj su natjecateljice bile srednjoškolke. Antea Mileta, Marita Mrvica i Gabrijela Kumanović pobjedama na Regionalnom natjecanju plasirale su se za nastup na Državnom prvenstvu.
-Ovo jer do sada najbolji rezultat šibenske Osnovne škole za balet i suvremeni ples na regionalnim natjecanjima. Ne samo da smo dostigli, nego smo prestigli plesne škole u Hrvatskoj s puno dužom tradicijom. - Natko Duvnjak kazao je ravnatelj Osnovne škole Jurja Dalmatinca pri kojoj djeluje Osnovne škole za balet i suvremeni ples.

 

Iz kategorije: Kultura