Datum objave: 28. Ožujak 2023

ZLATNA HARFA / U Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića održan prvi dio „Zlatne harfe”, susreta dječjih crkvenih zborova.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Zlatna harfa” susret dječjih crkvenih zborova održan je u Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića u Šibeniku. Na prvome dijelu susrta sudjelovali su zborovi iz Splita, Opuzena, Makarske, Knina, Slatine, Murtera, Runovići i Kaštel Kambelovac te dva zbora iz Šibenik, Katedralni zbor i dječji zbor župe Vidici. Tema susreta dječjih zborova bila je “Divan je Bog u svetima svojim”, a za uzore su postavljeni sv. Nikola Tavelić i bl. Marija Propetog Isusa Petković.
Svetu misu je predslavio fra Josip Ivanović, gvardijan i rektor Svetišta, koji je u ime šibenskoga biskupa Tomislava Rogića pozdravio zborove, a koncelebrirali su fra Stipica Grgat, povjerenik za Zlatnu harfu, i pristigli župnici.
U svojoj homiliji fra Josip je istaknuo kako je Bog u početku postavio svoj stvarateljski ključ, a nama podario mogućnost ispisati melodiju našega života po uzoru na Isusa Krista i svece koje nam je nasljedovati.
-Radost današnjega dana, Anđelova navještaja Mariji, očituje se u ljepoti našega susreta i prenošenja radosti jedni drugima, da se Bog utjelovi, da uzme moje tijelo, da se posluži moji rukama i nogama, da i danas propjeva mojim glasom i tako iznova po našim djelima donese radost onima koji su je potrebni. - istaknuo je fra Josip.
Na misi je dirigirala gđa Jelena Mikulandra, a za orguljama je pratila s. Zorislava Radić. 

Izvor: Šibenska biskupija

Iz kategorije: Kultura