Datum objave: 22. Svibanj 2023

63. Festival hrvatskih kazališnih amatera / Dramski amateri iz Murtera s predstavom "Na rivi" osvojili dvije nagrade

Diana Ferić
Diana Ferić

Predstava „Na rivi” Dramskih amatera Murter bila je nominirana u pet kategorija na 63. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera koji je održan u Vodicama, u konkurencije 20 izabranih predstava iz cijele Hrvatske i više od 300 sudionika. Dobili su nagradu za njegovanje kulturne baštine i Mate Juraga za glavnu mušku ulogu

 

Proglašenjem festivalskih nominacija i nagrada u nedjelju 21. svibnja 2023. u Vodicama je završeno 63. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Pučkog otvorenog učilišta Vodice, uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH, Šibensko-kninske županije, Grada Vodica i Turističke zajednice Grada Vodica.
Festival hrvatskih kazališnih amatera jedinstveni je festival koji više od 6 desetljeća predstavlja dosege hrvatskog kazališnog amaterizma temeljem selekcije predstava diljem cijele Hrvatske. 

U šest festivalskih dana tijekom protekla dva vikenda (12. – 14. 5. te 19. – 21. 5.) na daskama Kulturnog centra Vodice odigrano je 20 predstava različitih žanrova, poetika, tema i poruka. Predstave su odabrane u konkurenciji od 130 prijavljenih pa je već i sam ulazak na repertoar Festivala dokaz izvrsnosti i kvalitete svih kazališnih trupa, no najbolji od najboljih s Festivala se vraćaju s osvojenim nagradama u 9 kategorija.

Iz kategorije: Kultura