Datum objave: 09. Lipanj 2023

Najstariji šibenski i hrvatski bend „Polaris” dobio na poklon 58 godina staru ploču s pjesmom „Hang On Sloopy” kojom započinje svoje koncerte od kada postoji.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Tomislav Vukorepa, koncertni producent i Joško Škarica, tajnik Podružnice Hrvatske glazbene unije Šibenik, darovali su bendu „Polaris”, najstarijem šibenskom i hrvatskom bendu koji je za svoju postojanost već dobio nagradu legendarnog proizvođača električnih gitara „Fendera”, 58 godina staru singl ploču s pjesmom „Hang On Sloopy” kojom Polarisi započinju sve svoje koncerte od kada postoji.
Ploča „Hang On Sloopy” koju su dobili na dar uvod je i najava proslave velikog jubileja tog još uvijek aktivnog benda, jednog od najpostojanijih i najvažnijih čuvara rock kulture i rock baštine u Šibeniku i Hrvatskoj. Bend „Polaris” će iduće godine slaviti 60. rođendan. Bend je osnovan 1964. godine. Prvobitno se zvao „Jadnici”, ali je brzo promijenio ime u „Polaris”. Osnovali su ga Davor Crnogaća, Goran Baranović, Stipe Tomičić, Ivo Žurić i Zlatko Štrbinić. Tijekom 1964. i 1965. godine u „Polarisima” su svirali Mojmir Martin i Luka Skelin, a jedan od pjevača u tom bendu bio je i Mišo Kovač. Od 1966. godine bend ima stalnu postavu koja je ostala na okupu sve do danas; Goran Baranović, Zoran Košuljandić, Ivan Žurić i Davor Crnogaća.

„Polarisi” suvereno vladaju klasičnom repertoarom iz zlatnog doma rock and rolla, a stekli su neprolaznu slavu iako nikada nisu snimili ni jednu ploču. Kao autentična rock institucija koja čuva i njeguje baštinu hrvatske rock kulture Polarisi su toliko priznati i zaslužni da je o njima Hrvatska televizija snimila dokumentarni film.

Iz kategorije: Kultura