Datum objave: 06. Studeni 2023

KUĆA UMJETNOSTI ARSEN / Ovaj tjedan je u znaku vrhunskih filmova, stižu i hitovi s Berlinalea

Diana Ferić
Diana Ferić

Novi tjedan u Kući umjetnosti Arsen bit će u znaku vrhunskih filmova raznovrsnih žanrova europske i hollywoodske produkcije, a stiže i hvaljeni dugometražni prvijenac Jasne Nanut - Sedmo nebo! Vikend će, uz filmove u subotu, obilježiti program Bubamarac koji donosi dvije predstave te izbor kratkih animiranih filmova za djecu u sklopu programa ZFF putuje!

ART KINO ARSEN

Ovotjedni kino program Arsena 
u srijedu u 18 sati otvara novi film doajena njemačke kinematografije Christiana Petzolda,Crveno nebo, posveta zavodljivosti ljeta. Film je nagrađen Srebrnim medvjedom na ovogodišnjem Berlinaleu. Crveno nebo ujedno je i drugi film u zamišljenoj redateljevoj tetralogiji posvećenoj četirima prirodnim elementima, a slijedi Undine (2020.) gdje je radnja bila prožeta elementom vode. Projekcija je dio programa ZFF putuje koji u Kino mrežu donosi odabrane naslove s aktualnog izdanja Zagreb Film Festivala.

- Potom u 20.30 sati prikazujemo SF film 
Kreator Garetha Edwardsa, epsku priču o globalnom ratu između čovječanstva i umjetne inteligencije. Ovu dinamičnu filmsku viziju budućnosti nastalu na temeljima aktualne “AI paranoje” i pitanja o mogućnostima koegzistencije ljudske i umjetne inteligencije krika ocjenjuje jednim od najzanimljivijih i najoriginalnijih recentnih ostvarenja SF žanra – najavljuju iz Tvrđave kulture koja upravlja Kućom umjetnosti Arsen.

 

 

Sedmo nebo, dugometražni prvijenac Jasne Nanut, na programu je Arsena u subotu u 18 sati. U središtu radnje je (anti)junak Nino Radman – čovjek s previše žena i premalo vremena, ukratko: hodajući recept za katastrofu. U zabavnoj komediji o smiješnoj strani krize srednjih godina glavnu ulogu tumači Krešimir Mikić, u ulozi supruge je Iva Mihalić, a ljubavnicu igra Iva Jerković.

ZFF putuje u subotu u 20.30 sati na veliko platnu Arsena donosi 20.000 vrsta pčela, nježnu dramu o razdoblju odrastanja i sazrijevanja, ispunjenom pitanjima o tijelu, rodu i identitetu, ali i isprepletenom s obiteljskom poviješću. Film je premijerno prikazan na Berlinaleu, gdje je impresivna glumačka izvedba Sofíje Otero (Cocó) oduševila publiku i kritičare, a Otero postala najmlađom dobitnicom Srebrnog medvjeda u povijesti festivala!

BUBAMARAC

Dvije predstave Kazališne udruge Virko; Tri kapljice života i Ptić Lastavić i mačak Koko, na programu su u subotu u 11 sati. Virko će najmlađu Arsenovu publiku podsjetiti što je zapravo stvarna empatija, riječima, pjesmom ali i djelom!

U nedjelju u 11 sati program ZFF putuje donosi sedam kratkih animiranih filmova koje će najmlađe uvesti u čarobno iskustvo filmske projekcije u kinu!

 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3