Datum objave: 30. Prosinac 2023

NOVI VOLIM ŠIBENIK / Otkrivena tajna šibenskih ćevapčića, hollywoodska glumica šibenska nevista, 100 godina VK „Krka”, šibenska ženska urota...

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Izašao je novi broj časopisa „Volim Šibenik”, šibenskog zavičajnog časopisa za kulturu sjećanja. Novi broj donosi obilje zanimljivih priča i puno nikada do sada viđenih povijesnih fotografija Šibenika.
U novom broju pročitajte:

-Tko je bila šibenska nevista Barbara Carroll filmska glumica, hollywoodska starleta i susjeda Arsena Dedića i Mate Gulina u Varošu?

-100 godina Veslačkog kluba „Krka” – priču o postanku najuspješnijeg, najslavnijeg i najdugovječnijeg šibenskog sportskog kluba ilustriranu autentičnim do sada neviđenim fotografima iz doba njegovog rađanja koje

-Joso Gracin 1963. - 2023. dobri čovjek, veliki sin Šibenika, hrvatski branitelj, planinar, speleolog, putopisac, spasitelj, čuvar šibenske baštine, zaštitnik prirode, pjesnik i trubadur, velik u svojoj skromnosti i raskošnom talentu te posebno ljubavi prema svojoj domovini i onom najljepšem i najvrijednijem što ona ima, njenoj prirodi.

-Djevojka – ubojica rodila u šibenskom zatvoru zdravo muško dijete. Odgajat će ga u ćeliji do odsluženja kazne.

-Tajnovita šibenska ženska urota: kako sačuvati radost mladosti i u starosti.

-Riješen misterij glasovitih šibenskih ćevapčića – careva među ćevapčićima u Kraljevini Jugoslaviji

-SPOMENAR: 80-ta obljetnica najtežeg stradanja Šibenika u Drugom svjetskom ratu.

-Natalija Gašperov: Morski pogled između kuća - Napokon jutro bez tri vrste budilice s tri različita mobitela u razmaku od 5 ili 10 minuta bar 5 puta uzastopce dok ne shvatim da više ne sanjam, već da je opet tek jedan obični radni dan. Probudila me svjetlost sama. Mislim da sam se i nasmijala i njoj i samoj sebi. Ivan se meškoljio iza mene, ali je još spavao. I on je imao naporan tjedan iza sebe. Volim subote. Oduvijek. Ustala sam tiho da tišina traje što duže i da si čujem misli, skuhala kavu i izašla na balkon. Prošlo je, hvala Bogu, ono teško vrijeme kad sam bježala od svojih misli i kad bi me poklapale kao gromada ispod koje nema šanse da prodišem. Između kuća sam gledala u more, baš kao i svako jutro.

Iz kategorije: Kultura