Datum objave: 24. Travanj 2024

KuŠiN: Najbolju priču vezanu za Šibenik ove godine je napisala Ana Torić

Diana Ferić
Diana Ferić

Ana Torić, profesorica hrvatskog jezika pobjednica je natječaja KuŠIn koji je po deveti put organizirala šibenska knjižnica.

"Ove godine pristiglo nam je 63 rada, a manji broj priča nije udovoljavao zadanoj formi kratke priče. Podsjećamo da je natječaj za najbolju kratku, dosad neobjavljenu priču anoniman pa su autori svoje priče slali označene šifrom. Također, ovogodišnje izdanje natječaja tematski smo proširili i na područje grada Šibenika, a time smo željeli pružiti autorima veću slobodu izražavanja, potičući ih da istraže bogatu povijest Šibenika i njegova područja, kulture i prirodnih ljepota. Najbolje radove odabralo je naše tročlano povjerenstvo, u sastavu: Živana Podrug, novinarka, Hamida Šarić, prof. hrvatskog jezika i književnosti, i Omer Rak, književnik. Za pobjedničke priče i ove godine su osigurane novčane nagrade (prva 450,00 EUR, druga 300,000 EUR i treća 150,00 EUR).", kažu u šibenskoj knjižnici.

Ana Torić nagrađena je za priču "Jedan gležanj i jedan rat", drugo mjesto pripalo je Franku Kapiteliju za priču "Reka san ti da ću bit zvijezda", dok je treće mjesto osvojio Edi Matić za "Diplomca".

 

Iz kategorije: Kultura