Datum objave: 26. Prosinac 2019

KINO TESLA PRIKAZUJE / "Stella", božićna bajka šibenske spisateljice Haire Lacmanović-Heydenreuter

Stanko Ferić
Stanko Ferić

"Stella" je prva bajka dr.sc. Haire Lacmanović-Heydenreuter, šibenske spisateljice sa stalnom adresom u Njemačkoj. Zavoljet će je i djeca i odrasli. Zbog njenih plemenitih poruka vrijedi je čitati uvijek iznova. 

Haira Lacmanović-Heydenreuter rođena je u Šibeniku gdje je završila gimnaziju. Studij je započela u Zadru te nastavila u Münchenu. Studirala je povijest umjetnosti, germanistiku, slavistiku i povijest jugoistočne Europe. Magistrirala je na temu "Pad dubrovačke republike". Doktorirala je također u Münchenu na L.M.U. i to na temu "Dalmacija u Beču"(dalmatinski zastupnici u Beču od 1867.-1918.). Surađivala je i s Institutom za njemačko-ukrajinske odnose u Münchenu zbog čega joj je dodijeljen i počasni doktorat Sveučilišta u Kirovogradu. Bavila se i heraldikom i genealogijom njemačkog i hrvatskog plemstva. Napisala je zbirku priča "Kad gosti dođu", među kojima je i priča "Venecijanski gost", koja govori o mletačkom generalu, barunu Christophu von Degenfeldu zahvaljujući kojem Šibenik nikada nije pao pod vlast Osmanlija.

Bajku "Stella" zajednički su ilustrirale njena autorica Haira Lacmanović-Heydenreuter i grafička dizajnerica Ivana Haramustek.

"Stella", tiskana je u nakladi izdavačke kuće "Redak", a može je se kupiti i putem web knjižara. 

 

Video

Iz kategorije: Multimedia