Datum objave: 05. Veljača 2020

ŠIBENSKA GRANDECA / VIDEO INTERVJU - Biserka Šmit, kandidatkinja za titulu Šibenska Grandeca 2020.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Biserka Šmit, nastavnica kulinarstva u Turističko - ugostiteljskoj školi u Šibeniku zaslužila je kandidaturu za Šibensku Grandecu svojim ustrajnim i samoprijegornim radom na čuvanju i promicanju zavičajne gastronomske baštine te, posebno odnosim prema mladima, svojim učenicima kojima, ne zatvarajući se u okvire školskih satnica i programa, nesebično pomaže da se razviju, steknu potrebna znanja i vještine te sigurni i uvjereni u vlastito znanje i sposobnost, krenu u život i na najbolji način rade ono što vole. Njezini se učenici bez poteškoća zapošljavaju jer ih ona pretvara u tražene majstore koji mogu odmah preuzeti i najodgovornije poslove čak i u kuhinjama elitnih restorana. Neki od njih već su postali chefovi. To nije čudno jer Biserka Šmit motivira i potiče svoje učenike na najbolji mogući način pa se oni dokazuju kao uspješni, vrijedni, kreativni i prema svom poslu odgovorni na nacionalnim i međunarodnim kuharskim natjecanjima prije nego što završe školovanje u Turističko - ugostiteljskoj školi. Zahvaljujući takvom njenom radu i Šibenik i šibenska Turističko – ugostiteljska škola postali su prepoznatljivi i izvan granica Hrvatske, a svojim je učenicima, posvećujući im se bez zadrške, ne gledajući na sat i uz puno samoodricanja,dala ono najvrjednije što mogu dobiti od svojih učitelja - znanje, sigurnost i vještine potrebne za sigurnu životnu egzistenciju i temelj za napredovanje u karijeri.

Cilj projekta "Šibenska Grandeca" koji je pokrenula Udruga "Volim Šibenik" je istaknuti žene koje svojim svojim nesebičnim radom pridonose podizanju kvalitete života bilo lokalne zajednice u cjelini ili skupina kojima je potrebna pomoć ili potpora, a život čine boljim, ljepšim i pravednijim.

Kandidatkinje moraju živjeti na šibenskom području ili biti rođene Šibenčanke.

Odluku o izboru donosi povjerenstvo u sastavu Danijel Mileta, Dinko Škevin, Željko Krnčević, Živana Podrug, Valerio Baranović, Kata Rudan i Diana Ferić.

Medijski pokrovitelji projekta su Slobodna Dalmacija, Šibenik IN, Županijski radio Šibenik i Šibenik News.

Titulu Šibenske Grandece do sada su ponijele Danči Mihovilčević, Irena Bralić i Ana Paić.

Video

Iz kategorije: Multimedia