Datum objave: 20. Travanj 2020

KINO TESLA PRIKAZUJE / Dolazak čeličnih nadstrešnica za zaštitu šetača Poljanom od sunca. Uz njih će biti posađeno šest stabala ljubavi.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

20. travnja 2020. godine stigao je u središte Šibenika specijalni teret - dvije čelične konstrukcije površine 100 četvornih metara teške oko 13 tona koja će biti postavljena između ulaza i izlaza u podzemnu garažu i služit će za zaštitu šetača od sunca. Izrađene su u brodogradilištu Brodosplit u Splitu. Poput ulaza i izlaza iz podzemne garaže  ove konstrukcije svojim oblikom prati linije krova šibenske Gradske knjižnice, ex Doma JNA, djelo arhitekta Ivana Vitića.  Služit će za zaštitu od sunca, a ispod njih će biti klupe za odmor i predah. Između nadstrešnica i prometnice bit će posađeno šest stabala poznatih i kao stabla ljubavi.
Na novouređenom središnjem šibenskom trgu, koji je u naravi krov podzemne garaže, izgrađena je fontana s vodenim satom i posebnih svjetlosnim efektima. U sklopu troetažne podzemne garaže s 256 parkirnih mjesta bit će uređeni i sanitarni čvorovi, trafostanica te četiri parkirališna mjesta za električne automobile. Dolazak čeličnih nadstrešnica najava je kraja radova na pretvaranju Poljane u podzemnu garažu i, konačno, središnji gradski trg.
Radovi će, usprkos teškoćama zbog pandemije koronavirusa, biti dovršeni prema planu, do početka ljeta.

 

Video

Iz kategorije: Multimedia