Datum objave: 20. Travanj 2020

IMAMO DODATNI RAZLOG DA #OSTANETE DOMA / Samo jednim klikom otvorite novi broj časopisa "Volim Šibenik", čitajte i uživajte!

Diana Ferić
Diana Ferić

Evo dodatnog razloga da u ovo vrijeme koronavirusa ostanete doma ili, kako bismo mi Šibenčani rekli, ostanete kući i uživate - donosimo vam novo internetsko izdanje časopisa "Volim Šibenik", njegov 42. broj i to upravo u vrijeme kada on slavi svoj 10. rođendan!

Guštajte u novim pričama o Šibenčanima i šibenskoj povijesti i baštini  uz samo jedna klik na Volim Šibenik.

 

U novom broju spojili smo daleku prošlost s aktualnom situacijom pa vas upoznajemo s pričom o velikim dobrotvorima u povijesti Šibenika Dismanom Dobrinčićem i Zaninom Barbo koji su svom rodnom gradu darovali svoju imovinu koja je Šibenčane od zaraznih bolesti i smrtonosnih pošasti čuvali više od 500 godina. Da nam je danas takvih filantropa!

Šibenik je sretan grad! To su ustvrdili dalmatinski novinari 1936. godine. Ulice, kavane i kina pune su lijepih žena s licima i stasom amerikanskih filmskih zvijezda, a modom i frizurama ne zaostaju za Parižankama od kojih su onako preplanule i jedre oku neizmjerno privlačnije. Pročitajte originalni tekst o tome!

 

Gradonačelnik Jakov Vodovar bio je pravedan vladar i pošten čovjek, ali nije uspio poboljšati opskrbu Šibenika pitkom vodom. Šibenčani su mu 1276. klicali: -Evo nama Vodovara! Bit će vode!

Da im se želja ostvari morali su čekati još samo 600 godina. Sadašnji gradski čelnici u tome su puno uspješniji.

Dame koje pate zbog toga što su, zbog mjera zaštite od zaraze koronavirusom zatvoreni kozmetički saloni možda ova priča bude utješna. Donosimo tekst pod nazivom "Šibenski problem ćudoredne opravdanosti eksplicitne depilacije nestandardiziranih opisnih mjesta uoči otvaranja kupališne sezone 1924. godin" koji otvara pitanje - eliminira li depilacija čar tjelesnih krajolika?

 

U redovnoj rubrici Intervju razgovarali smo s Nikicom Šupom, osnivačrm i predsjednikom Kinokluba "Šibenik" i prvog art kina u povijesti Šibenika koje ne miruje ni u doba koronavirusa.

Najveći politički problem Šibenika 1985. godine bilo je prikazivanje mekih pornografskih filmova u gradskim kinima. Ako mislite da je to nemoguće jer riječ je ipak o kraju 20 stoljeća, naš će vas tekst razuvjeriti.

I na kraju morali smo obilježiti i 10 GODINA ČASOPISA "VOLIM ŠIBENIK" koji je napravi intervju sam sa sobom i nakon njega ostao zabezeknut što je sve u ovih 10 godina inicirao i napravio, ma koliko to neki ne vide ili ne žele priznati.

Ali nama je najvažnije vaše priznanje,a ono se svodi na to da nas čitate i u tome uživate. (adv)

Iz kategorije: Multimedia