Sidebar Menu

Datum objave: 06. Svi 2019

NA DANAŠNJI DAN: Šibenik i Split pokreću zajednički festival na trgu pred katedralom sv. Jakova

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik i Split pokreću jedinstveni festival pjevačkih zborova koji će se održavati na trgu pred katedralom sv. Jakova u Šibeniku, a bit će repriziran na splitskom Peristilu.
Organizacija festivala pjevačkih zborova zajednički je projekt šibenskog Pjevačkog društva Kolo i splitskog pjevačkog društva Zvonimir.
Osnivačka sjednica festivala na kojem će nastupati birani zborovi iz zemlje i inozemstva održana je na današnji dan 6. svibnja 1936. godine u Šibeniku.
Odluka da se festival održava u Šibeniku, a ne u Splitu donijeta je nakon što su najbolji pjevači iz Šibenika i Splita testirali akustičnost prostora pogodnih za održavanje festivala. Daleko najveće ocjene za akustičnost dobio je trg ispred katedrale sv. Jakova u Šibeniku. Osim njegove briljantne akustičnosti presudio je i stav Splićana da u Dalmaciji ni ljepotom nema pogodnijeg trga da se na njemu održi velebni festival pjevačkih zborova.
Festival pjevačkih zborova kojeg su potaknuli zborovi Kolo i Zvonimir nikada nije održan zato što šibenska općina usprkos obećanjima nikada nije izdala dopusnicu za njegovo održavanje.

  

Iz kategorije: Nostalgija

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.