Datum objave: 09. Srpanj 2020

JUBILARCI / Petlja na Vidicima i cesta kroz Klubušac slave 40. rođendan. Raskrižje Vidici i danas je čudna prometna enigma.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Petlja na Vidicima, najveće i najvažnije šibensko raskrižje, izgrađena je 1980. godine. Tada je izgrađen i dio tehnološke ceste kroz Klobušac. To raskrižje, a do danas je ostalo manje više isto osim što je proširivano, opremano suvremenijim semaforima i prekrivano novim slojevima asfalta, bilo je dijelom osmišljenog plana razvoja i širenja Šibenika. Taj plan na žalost nije nikada do kraja ostvaren pa je petlja na Vidicima ostala kao čudna prometna enigma. Šibenski vozači na nju su se naviknuli iako i nakon 40 godina imaju dvojbi kako bi se trebalo ponašati, kada bi i gdje trebali stati i kada imaju prednost posebno kada se vraćaju iz smjera Splita prema središtu Šibenika.

Od 1980. godine kada je gradnja dovršena, taj se dio Šibenika dramatično promijenio, ali petlja je ostala manje više ista te danas predstavlja osebujni prometni raritet o čijim se nelogičnostima ne vodi računa niti ih se pokušava riješiti. No... 40 joj je godina tek... zar ne? 

Iz kategorije: Spomenar