Datum objave: 06. Kolovoz 2020

ROĐENDAN / Danas je 55. rođendan tržnice na Baldekinu. Sve je na njoj isto kao da je se rodila jučer.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Mala tržnica na Baldekinu danas savlavi 55. rođendan. Otvorena je, to jest počela je raditi bez neke velike pompe na današnji dan 1965. godine. Tu pomoćnu tržnicu uredilo je i njom gospodarilo već zaboravljeno šibensko poduzeće "Plavina". Tadašnja uprava Šibenika nastojala je pratiti razvoj grada te Šibenčanima omogućiti primjerenu kvalitetu života i standard.
Tržnica na Baldekinu odmah je uz stolove za prodaju voća i povrća imala kioske za meso i pekarske proizvode, ali i posebni kiosk za mliječne proizvode. U obrazloženju tog projekta bilo je navedeno da tržnica "biti na usluzi građanima istočnog dijela Šibenika" te da će uskoro biti otvoreno "i slično prodajno mjesto na Šubićevcu".

Pijaca na Baldekinu danas je manje više ista kakva je bila prije 55 godina kada je bila manje oronula i imala uredniji okoliš. Danas ovakva kakva je pripada povijesnoj baštini i mogla biti biti zanimljivom turističkom atrakcijom. Iako je već ocvala, još uvijek dobro služi svrsi pa se žitelji Baldekina na nju ne mogu previše žaliti. S druge strane stanovnici Šubićevca imaju razloga za nezadovoljstvo jer tržnicu koja im je bila obećana 1965. godine nisu dobili ni do danas. 

Iz kategorije: Spomenar