Datum objave: 10. Rujan 2020

SPOMENAR / Martinska postaje elitni turistički punkt s vrhunskom plažom, bogatom ugostiteljskom ponudom, sportskim terenima i luksuznim kampom.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Martinska, ta Pepeljuga šibenskog turizma i desetljećima uspavana ljepotica, postaje elitni turistički punkt s vrhunskom plažom, bogatom ugostiteljskom ponudom, do sada neviđenim kupališnim komforom i luksuznim kampom. Projekt uređenja Martinske i izgradnje turističkih kapaciteta, ostvariv je nakon što su postignuti nužni preduvjeti, a ključno je bilo da Martinska konačno dobije struju i vodu.

Plaža na Martinskoj nastala je spontano još početkom 20. stoljeća kada su je Šibenčani otkrili kao idealno mjesto za izlete, kupanje u čistom moru i uživanje u ugodnoj hladovini tamošnje borove šume, a sada će prerasti u najvažniji i najsuvremeniji dio šibenske turističke ponude. Nema sumnje da će Martinska postati atrakcija koja će privlačiti kako domaće tako i strane turiste. Posebna se pozornost posvećuje ugostiteljskoj ponudi, uređenju plaže, organizaciji parkirališta vozila i opremanju kampa. Zanimljivo je da je planom previđeno da Martinska bude jednako privlačn ne samo danju, nego i noću kada će na terasi restorana svirati suvremena glazba, a u planu je i organizacija plesnih večeri pa čak i festivala.

Radovi će započeti već ove godine, a bit će završeni do početka turističke sezone 1964. godine.

Iz kategorije: Spomenar