Datum objave: 15. Listopad 2020

SPOMENAR / Picula odahnuo, gradska uprava donijela odluka o trajnom zatvaranju smetlišta na njegovom zemljištu. 15. 10. bit će proglašen Danom čistoće Šibenika

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibensko gradsko smetlište zatvara se i bit će premješteno na drugu lokaciju. Od danas, 15. listopada,  zabranjeno je odlaganje otpada i bacanje smeća na zemljištu u vlasnosti  Picule. Šibenik će se konačno riješiti sramote i nesnosnog smrada pa i opasnosti od zaraze koje se šire iz tog neprikladnog, neuređenog, zapuštenog prostora na kojem vlada bezvlašće.
Građani Šibenik s nepodijeljenim su odobravanjem pozdravili odluku gradske uprave da se općinsko smetlište premjesti iz Piculine ograde uz bolničku karantenu i gradsku mrtvačnicu na pogodniju lokaciju izvan grada.
Prema odluci gradske uprave naslage smeća bit će iz Piculine ograde uklonjene, a uz mrtvačnicu će biti uređen prostor za polazak sprovoda što Šibenčani uporno traže,a političari obećavaju, ali nikako ne ispunjavaju.
Prije preseljenja smetlišta iz Piculine ograde uz istočnu ogradu bolnice, gradska uprava mora riješiti još jedan problem. Mora naime  smetlarima nabaviti zaprežna kola za odvoz smeća jer ga više neće moći do smetlišta voziti svojim pojedinačnim ručnim kolicima.
Kada se doznalo za ovu dobru vijst grupa Šibenčana  uputila je gradskoj upravi prijedlog da se 15. listopada proglasi Danom čistoće grada Šibenika te da ga se prikladno obilježava priredbama, poučnim predavanjima i higijenskim akcijama među kojima bi među prvima trebala biti akcija iskorjenjivanja navike Šibenčana da male i velike izmetne potrebe rješavaju po portunima.

Šibenik, 15.10.1935.   

Iz kategorije: Spomenar