Datum objave: 06. Studeni 2020

75 godina KK SPLIT/JUGOPLASTIKA: Prvu himnu slavne splitske "Jugoplastike" 1972. godine pjevao je (a tko bi drugi?) nego Šibenčanin, Mišo Kovač

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Himnu slavne splitske "Jugoplastike" nakon što je osvojila prvenstvo države, a u sklopu obilježavanja 20. obljetnice tadašnjeg kombinata "Jugoplastika" na stihove Tomislava Zuppe skladao je Zdenko Runjić, a kako ništa ne može proći bez Šibenika i Šibenčana, čak ni u Splitu, otpjevao ju je (a tko bi drugi?) Mišo Kovač. Himna "Jugoplastike" (pjesma se službeno zvala "Jugoplastika - himna košarkaškog kluba") bila je odlično prihvaćena i postala je neka vrsta sportskog hita. Zagrebački "Jugoton" (danas "Croatia Records") objavio ju je u kategoriji šlagera, 1972. godine. Na B strani te ploče otisnuta je Mišina pjesama "Mornaru za sretan put". Mišu prate zagrebački Zabavni orkestar i kvartet "Studio", a aranžer i producent bio je Stipica Kalogjera.

Mišo himnu "Jugoplastike" pjeva nadahnuto i snažno iako je pjesma za njega netipična. Neobičan je i njegov glas pa se na trenutke čini kao da tu pjesmu pjeva netko drugi.  

Video

Iz kategorije: Spomenar