Datum objave: 23. Veljača 2021

CIJEPLJENJE / Šibenčani masovno i organizirano izašli na cijepljenje. Cjepiva je dovoljno. Procijepljenost je 100 posto.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Tijekom samo pet dana od 17. do 23. veljače cijepljena su sva djeca i omladina u Šibeniku. Šibenčani su na cijepljenje izašli masovno i organizirano, cjepiva je dovoljno za sve, a procijepljenost je stopostotna.
Borba protiv zaraze dječjom paralizom cijepljenjem, bila je brza i efikasna zahvaljujući odličnoj organizaciji Općinskog štaba civilne i medicinske zaštite na čelu s dr. Nikolom Simovićem. Prigovora nije bilo, a Šibenčani su na cijepljenje izašli pripremljeni i dobro informirani zahvaljujući ustrajnom radu stručnih liječničkih ekipa koje su danonoćno radile na terenu.
U šibenskom kotaru cijepljena su svi koji pripadaju ugroženoj skupini u dobi od 3 mjeseca do 20 godina. Na pvovođenju cijepljenja bilo je angažirano 50 liječničkih timova, a korištena je živa vakcina koja je u Šibenik stigla u metalnim hladnjacima u kojima je čuvana na temperaturi od -15 stupnjeva Celzijusa. Cijepljenje je bilo besplatno za sve bez obzira jesu li zdravstveno osigurani ili ne.
Šibenik, veljača 1961.

Iz kategorije: Spomenar

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3