Sidebar Menu

Datum objave: 25. Veljača 2021

SPOMENAR / Tri najbolje šibenske gostionice i kavane su "Veseli radnik", "K dobroj kapljici" i "Matija Gubec"

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Povjerenstvo Narodnog odbora Općine Šibenik 1951. godine pratilo je rad šibenskih kavana i gostionica. Osim što su te ugostiteljske objekte nadzirale sanitarne i financijske inspekcije, pratilo se i kako se ophode prema gostima te kakva je kakvoća kave i pića koje nude. U više navrata u kavane i gostionice Narodni odbor je slao svoje "agente", tajne goste koji su bilježili svoje utiske i zapažanja. Nakon tako temeljite analize i propitivanja kod redovnih gostiju, najboljom je proglašena gostionica "Veseli radnik", a drugo su mjesto podijelile gostionice "K dobroj kapljici" i "Matija Gubec". Pohvale su dobile gostionice "Dinara", "Drina", "Velebit", "Šušak" i "K dobroj kapljici" te kavane "Jadran" i "K kazalištu".

Za primijetiti je da su u socijalističkoj Jugoslaviji, za razliku od slobodne i suverene Republike Hrvatske, ugostiteljski objekti u Šibeniku, najstarijem samorodnom hrvatskom gradu na istočnoj obali Jadranskog mora, imali - hrvatska imena.

Iz kategorije: Spomenar

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.