Datum objave: 03. Svibanj 2021

SPOMENAR / Djevojke su vrištale, a mladići kidali košulje kada je Arsen u Domu JNA zapjevao pjesme Beatlesa i Rolling Stonesa

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Djevojke su vrištale, a mladići kidali košulje i divlje skalali kada je Arsen Dedić u Domu JNA zapjevao pjesme Beatlesa i Rolling Stonesa, a njegov  prateći bend Delfini, zasvirao iz sve snage. Tako je bilo na oba koncerta koja je Arsen Dedić održao u rodnom Šibeniku s pauzom od samo pola sata između prvog i drugog. Navala je bila tolika da je i Poljana bila pretijesna za sve koji su željeli čuti Arsena, tako da se u Dom JNA jedva probio i Joško Čelar, jedini novinar koji je pratio taj događaj.
Arsen je dva koncerta koja su s pauzom od pola sata trajala više od pet sati održao u Šibeniku prije 50 godina. Prvi koncert otvorio je pjesmom Okus soli. Potom je zapjevao Čovjek kao ja, Sanjam te i Staru curu. Publika je pjevala uglas s njim, a tada je sve eksplodiralo. Arsen se najednom preobrazio iz sjetnog, zanesenog trubadura u rockera i uz vrisak električnih gitara, kako je zabilježio Joško Čelar, zapjevao pjesme Beatlesa i Rolling Stonesa što je izazvalo neviđenu euforiju i opasno zaljuljalo masu publike koja je u transu s Arsenom pjevala Yesterday.
Nakon pauze od samo pola sata dovoljne tek da redari isprazne Dom JNA i puste novu publiku, Arsen je s Moderato cantabile započeo drugi koncert. Potom je svom Šibeniku darovao novu pjesmu koju do tada nije izvodio na koncertima, Moja draga iza modrih brda. Nakon nje zapjevao je Valentinu, a zatim bez stanke kliznuo u Beatlese i Rolling Stonese dajući dovoljno prostora Delfinima da se razmašu i zaspu Šibenik lavinom odličnog rock and rolla. Drugi koncert završio je pjesmom Jimmyja Fontane Ill mondo. Publika je tražila Staru curu, ali bisa nije bilo, a bilo ga je iluzorno i očekivati nakon maratonskog koncerta punog odlične glazbe, jakih emocija i vrhunskih interpretacija.

Foto: Pater Luković, XXZ magazin

Iz kategorije: Spomenar