Sidebar Menu

Datum objave: 18. Svi 2021

SPOMENAR / Hotel "Jadran" spremno dočekuje početak turističke sezone. Zbog elegantne arhitekture prozvan je uzornim gradskim hotelom.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Hotel "Jadran", dotjeran i uređen, popunjen iskusnim i školovanim osobljem spremno je dočekao svoju prvu turističku sezonu 1961. godine. Zbog elegantne arhitekture, koloristično pročelja i sadržaja koje je nudio prozvan je uzornim gradskim hotelom, Oblikovao ga je arhitekt Ivan Vitić, a izgradilo ga je šibensko poduzeće "Izgradnja".

Hotel "Jadran", prvi suvremeni šibenski gradski hotel, slavi 60. rođendan. Prve je goste primio u svibnju 1961. godine.  Građen je u sklopu kompleksa kojeg tvore bivše kino "Šibenik" i sadašnja zgrada Šibensko-kninske županije. U planu je bilo i uređenje trga između njih taj dio projekta nikada nije ostvaren, a ostalo je neriješeno i pitanje prostora ispred hotela "Jadran". 

 

Iz kategorije: Spomenar

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.