Sidebar Menu

Datum objave: 01. Siječanj 2022

SPOMENAR / Nezapamćeno veseli doček nove godine. Razdragani Šibenčani plesali po ulicama sve do svanuća.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenik je noćas slavio živo i burno. Stara 1931. godina je ispraćena, a nova 1932. godina dočekana veselo, raspjevano i rasplesano. Svi hoteli, restorani, kavane i konobe bili su puni do posljednjeg mjesta. Na sve strane vrcalo je od glazbe i veselja, a po ulicama se slavilo i plesalo sve do jutra. Najraskošniju zabavu, već prema tradiciji organizirao je hotel „Krka” koji je od ranih večernjih sati bio dupkom pun razdraganog svijeta. Za odličnu glazbu bio je angažiran veliki orkestar Kraljevske mornarice. Orkestar je pripremio veliko iznenađenje kada je od 22 sata 1931. godine do 2 sata 1932. godine bez predaha svirao živu plesnu glazbu. Glazba nije stajala ni na trenutak. Oduševljenih plesača je bilo toliko da se plesalo na smjenu, a prostor za ples na plesnom podiju izvlačio na tomboli. U 4 sata krenula je povorka svečano raspoloženih gostiju iz hotela „Krka” u pohod šibenskim ulicama i srdačno čestitala novu godinu svima na koje je naišla na putu do ubožnice gdje su gradskoj sirotinji odnijeti darovi. Na povratku se povorka pridružila slavlju u Sokolskom društvu, Pjevačkom društvu „Kolo” i Veslačkom klubu „Krka”, a zatim je upriličila veliki ad hoc animirani ples na Poljani.
Tijekom silvestarske noći šibenskim se ulicama nije moglo proći, a najveća gužva, najveća graja i najglasnija glazba bila su pred kavanom „Medulić”.

Šibenik 1. siječnja 1932.

Iz kategorije: Spomenar

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.