Datum objave: 24. Lipanj 2022

SPOMENAR / Uhićena osmorica šibenskih nogometnih navijača. Odbačena optužba protiv policajaca koji su se njima fizički obračunali.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibensko općinsko redarstvo jutros je uhitilo i stavilo u pritvor osmoricu šibenskih nogometnih navijača koji su izazvali nerede na utakmici „Osvit” : SAŠK i napali delegata Jugoslavenskog nogometnog saveza  Antu Krstulovića. Nasilni navijači bit će zadržani u pritvoru dok ne plate velike novčane globe koje im je odredio sud odustajući od kazne zatvora. Šibenski sud odbacio je sve kontraoptužbe protiv policajaca koji su se na utakmici „Osvit” : SAŠK (0:0) fizički obračunali s agresivnim navijačima te im palicama i nogama u opravdanom uredovanju, zadali tjelesne ozljede. Sud je pohvalio policajce za poduzetnost u čuvanju javnog reda i mira te predložio šibenskoj općinskoj upravi da ih novčano nagradi.
Kvalifikacijska utakmica koju je „Osvit” igrao protiv sarajevskog SAŠK-a bila je loša i nezanimljiva. Prošla je u fer igri i bez incidenata, ali je na kraju podivljala publika koja je digla demonstracije protiv splitskog delegata Krstulovića, Splitskog nogometnog podsaveza i posebno protiv „Hajduka” čiji članovi imaju većinu u Podsavezu. Uprava „Osvita” pokušala je obuzdati nerede, ali nije uspjela pa je pozvala žandare koji su oštri i beskompromisno sve doveli u red, a Krstulovića otpratili u hotel gdje je smješten i ugošćen. Povod za demonstracije bila je suspenzija koju je Podsavez izrekao četvorici nogometaša „Osvita”.

Šibenik 14. lipnja 1937.

Iz kategorije: Spomenar