Datum objave: 04. Srpanj 2022

SPOMENAR / Kreće Projekt Batiđeli, izgradnja suvremenog nogometnog stadiona u Šibeniku. Teren se podiže za 50 centimetara i bit će zaštićen od svih vjetrova.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Počinje realizacija projekta Batiđeli čiji će prvi rezultat biti izgradnja suvremenog nogometnog stadiona. Projekt koji je dobio ime po inženjeru Batiđeliju, sportašu, sportskom dobrotvoru i vatrenom kibicu koji je bez ikakve naknade izradio sve nacrte i obavio izmjere. Osim što je darovao nacrte i izmjere inženjer Batiđeli će o svom trošku izgraditi polovicu ograde oko stadiona. Ograda koju je inženjer Batiđeli projektirao, potpuno je solidna, a nosit će je jaki u tlo ukopani betonski stupovi tako da će moći odolijevati svim najjačim vjetrovima. Nositelji projekta izgradnje nogometnog stadiona je Hrvatski gradski sportski klub „Građanski” koji je nastao spajanjem Nogometnog kluba „Osvit” i šibenskog Hrvatskog nogometnog kluba „Hajduk”.
U ostvarivanje ovog za Šibenik značajnog projekta uključio se veliki broj Šibenčana nogometnih simpatizera. Oni daju pomoć u novcu, radu, građevinskom materijalu i strojevima. U tijeku su pregovori s gospodinom Ivanom Rikardom Ivanovićem, vlasnikom Tvornicom aluminija Lozovac da, projekt pripomogne darivanjem izgorenog ugljena iz svoje tvornice kojim bi se teren podigao za 50 centimetara. Nasipanjem izgorenog ugljena teren bi postao ocjedit, na njemu se više ne bi nakupljala voda, a više ne bi bilo ni kaljuža nakon svake kiše.
Uprava „Građanskog” i inženjer Batiđeli mole Šibenčane da se ugledaju na Splićane koji nesebično pomažu svoj „Hajduk” u želji da on postane pravi, veliki klub na ponos i diku svog grada.

Šibenik, 1940.

Iz kategorije: Spomenar